Expozitia Dimitrie Berea - 111 ani de la nastere

Deschide videoclipul

Anul acesta se implinesc 111 ani de la nasterea pictorului Dimitrie Berea. Cu aceasta ocazie la Biblioteca Academiei Romane s-a deschis o inedita expozitie retrospectiva cu tablourile artistului prezente in colectii particulare din Romania. Majoritatea picturilor artistului sunt raspandite in toata lumea, deoarece Dimitrie Berea a emigrat in anul 1946 si de atunci a trait in Franta si in Statele Unite ale Americii.

Expozitia de pictura "Dimitrie Berea - 111 ani de la nastere" este deschisa la Biblioteca Academiei Romane in perioada 16 - 27 septembrie 2019.

 

Dimitrie Berea (1908 - 1975) s-a remarcat ca portretist, realizand numeroase portrete ale personalitatilor artistice si politice ale vremii precum Winston Churchil si printul Gustav, fiind solicitat sa picteze portretele vedetelor si actritelor de la Hollywood. 

 

A fost inspirat de luxul si stralucirea Rivierei Franceze, realizand numeroase peisaje cu marea populata de iahturi sau peisaje citadine vazute de la balconul resedintei sale. A pictat marea si in alte locuri paradisiace pe unde a calatorit, in Bahamas sau Palma de Mallorca.

 

De asemenea Parisul este un subiect des intalnit in tablourile sale, pictand un Paris vesel si colorat. 


Acest material va este oferit de Programul Catena pentru Arta.
Realizator: Bogdana ContrasCuvinte cheie
Expozitia de pictura Dimitrie Berea 111 ani de la nastere la Biblioteca Academiei Romane, farmacia Catena

Comentarii

Nume
Comentariu
Sunt de acord cu politica de confidentialitate. Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.