Salonul National de Arta Contemporana (SNAC) 2021

Uniunea Artistilor Plastici din Romania organizeaza pe parcursul lunii noiembrie, Salonul National de Arta Contemporana (SNAC) 2021, un eveniment dedicat anul acesta implinirii a 100 de ani de organizare profesionala a artistilor din Romania. Evenimentul prezinta publicului, in 8 spatii expozitionale, lucrarile de pictura, sculptura, grafica, multimedia, arte decorative si arta religioasa a peste 370 de artisti din toata tara.

Artistii sunt selectati de catre curatorii Marilena Preda Sanc, Marius Barb și Gheorghe Pogan pentru secțiunea pictura; Reka Csapo Dup pentru sectiunea sculptura; Anca Boeriu pentru sectiunea grafica; Roxana Trestioreanu si Bogdan Iorga pentru sectiunea multimedia; Dorina Horatau, Cristina Popescu Russu si Ioana Stelea pentru sectiunea arte decorative; Luiza Barcan si Irina Sava pentru sectiunea arta religioasa, sub coordonarea generala a Magdei Carneci, curator general al SNAC 2021.

Expozitiile din cadrul SNAC 2021 se desfasoara in 6 galerii si doua muzee nationale din Bucuresti:
– Combinatul Fondului Plastic- UNAgaleria, S.E.N.A.T., Spatiul The Institute (Strada Baiculesti nr. 29, Bucuresti), 05-20 noiembrie 2021
– Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti", Sala de Sticla (Soseaua Pavel D. Kiseleff nr. 28-30, Bucuresti), 04 noiembrie-01 decembrie 2021
– Muzeul National al Taranului Roman (Soseaua Pavel D. Kiseleff nr. 3, Bucuresti), 05 noiembrie-01 decembrie 2021
– Galeria Simeza (Bulevardul General Gheorghe Magheru nr. 20, Bucuresti), 04-29 noiembrie 2021
– Galeria Caminul Artei/Centrul Artelor Vizuale (Strada Biserica Enei nr. 16, Bucuresti), 05-20 noiembrie 2021
– Galeria Orizont (Bulevardul Nicolae Balcescu nr. 23A, Bucuresti), 05-20 noiembrie 2021

Salonul National de Arta Contemporana (SNAC) editia 2021 reprezinta unul dintre cele mai importante evenimente artistice ale anului, care marcheaza continuitatea in contemporaneitate a conceptului de salon de arta, aflat intre traditie si inovatie, plecand de la un model lansat inca din anul 1864 si trecand istoric prin diferite formule de perceptie si de prezentare culturala. Evenimentul este organizat sub patronajul Ministerului Culturii.
Anul acesta, SNAC isi mentine optiunea pentru unitate in diversitate, facilitand un dialog intre generatii, genuri artistice si tendinte stilistice, in spiritul propriu al Uniunii Artistilor Plastici din Romania, organizatia reprezentativa a artistilor profesionisti din Romania.

Acest material va este oferit de Programul Catena pentru Arta.
Realizator: Bogdana Contras