Expozitie Goya la Muzeul National de Arta

Deschide videoclipul
Expozitia “Goya, cronicarul tuturor razboaielor: Dezastrele si fotografia de razboi” prezinta cele 82 de gravuri din celebra serie “Dezastrele razboiului” realizata de pictorul spaniol Francisco de Goya in perioada 1810-1820, care ilustreaza scene din timpul razboiului impotriva trupelor napoleoniene (Razboiul de independenta spaniol, 1808-1814). Din vasta arhiva fotografica spaniola a Razboiului civil au fost selectate fotografii care corespund gruparilor tematice ale gravurilor lui Goya, tocmai pentru a pune in evidenta forta universala a imaginilor din seria “Dezastrele razboiului” - precursoare a cronicilor fotografice ale viitoarelor razboaie. Expozitia poate fi vizionata pana pe 27 ianuarie 2013.

Acest material va este oferit de Catena.

Realizator Bogdana ContrasCuvinte cheie
Catena, farmacie, SensoTV, Francisco de Goya, cronicarul tuturor razboaielor: Dezastrele si fotografia de razboi, Juan Bordes, Muzeul National de Arta al Romaniei

Comentarii

Nume
Comentariu
Sunt de acord cu politica de confidentialitate. Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.