Ion Tuculescu - tablouri de colectie

4648 vizualizari
This website is best viewed with Flash Player .

Expozitia Un labirint fara inceput si sfarsit a pictorului Ion Tuculescu (1910 - 1962), deschisa la Galeria Nicodim din Bucuresti, prezinta 8 lucrari din colectii particulare si din colectia Muzeului de Arta din Craiova.


Ion Tuculescu - tablouri de colectie Ion Tuculescu - tablouri de colectie Ion Tuculescu - tablouri de colectie Ion Tuculescu - tablouri de colectie Ion Tuculescu - tablouri de colectie Ion Tuculescu - tablouri de colectie Ion Tuculescu - tablouri de colectie Ion Tuculescu - tablouri de colectie

Ion Tuculescu, chiar daca a profesat ca biolog si medic, s-a remarcat prin creatia sa artistica absolut originala. Operele sale au ramas in memoria publicului odata cu retrospectiva organizata postum in 1965 si cu ampla expozitie din cadrul Bienalei de Arta de la Venetia din 1966.

Expresionist abstracta, opera lui Ion Tuculescu este unica prin simbolurile de inspiratie folclorica si semnele emblematice precum ochiul si totemul.
Expozitia Un labirint fara inceput si sfarsit a pictorului Ion Tuculescu este deschisa la Galeria Nicodim (str. Academiei nr. 15) pana pe 19 aprilie 2014.

Acest material va este oferit de programul Catena pentru arta.
Realizator: Bogdana Contras


Cuvinte cheie
Expozitia Un labirint fara inceput si sfarsit a pictorului Ion Tuculescu, galeria Nicodim, farmacia Catena

ComentariiNumeComentariuSunt de acord cu politica de confidentialitate
Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.