Marius Burhan si Gabriela Rusu - Corespondente formale

Deschide videoclipul
La Centrul Artelor Vizuale, expun Gabriela Rusu si Marius Burhan, artisti care coincid in preocuparile lor legate de ordonarea suprafetei picturale. Marius Burhan, urmareste o problema constanta de atelier, aceea a relatiei dintre spatiu si obiecte. In lucrarile sale incearca sa pastreze un echilibru constructiv si expresiv  in acelasi timp, cat si controlul materialitatilor. Pornind de la elemente clasice, de tip arhitectural, in care se regaseste sectiunea de aur, artistul face trecerea in abstract.

Tanara artista Gabriela Rusu, eleva lui Marius Burhan, aduce in panzele ei aceeasi problematica a unei materii consistente si expresive, de o cromatica minimala.Cercetarile lor converg la nivelul tipului de formalizare, ca structurare a suprafetei plane suport al dinamismului compozitional, in care subiectul se exprima prin culoare.

Expozitia poate fi vazuta la Centrul Artelor Vizuale (Caminul artei) in perioada 28 martie – 9 aprilie 2014.

Acest material va este oferit de Catena.

Realizator: Ema Nicola.


Cuvinte cheie
expozitie, centrul artelor vizuale, marius burhan, gabriela rusu, pictura, instalatie, expozitie de arta, corespondente formale, catena, senso tv

Comentarii

Nume
Comentariu
Sunt de acord cu politica de confidentialitate. Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.