Cristina Bolborea - Bijuterii din cutia neagra

Deschide videoclipul
Expozitia de la Ghetaria (Palatul Mogosoaia) - 13 aprilie-30 mai 2014 - este un preambul la o ampla expozitie personala a Cristinei Bolborea,  ce va avea loc in salile prestigiosului Museu Nacional de Azulejos din Lisabona, in vara acestui an. Stapanul acestui inel, in ordine stilistica, este metonimia. O figura cu care nu incetez sa ma joc, la cel mai serios mod cu putinta, de o buna bucata de vreme. Nu „parte pentru intreg”, nu „efect prin cauza”, nu „concret prin abstract”, ci o inlocuire (maniacala) a materiei naturale a obiectelor (sticla, metal, tesatura) prin ceramica. Pana unde poate merge puterea de evocare a lutului, a argilei? O transmutare care viseaza la alchimie, dar unde nobletea absoluta nu mai e a aurului, ci a pamantului ars la temperaturi (nu doar ale cuptorului) din ce in ce mai inalte. Poate un inel de pamant sa fie un stabilizator, sa exprime o coeziune intre trup si suflet, sa vesteasca puterea sau sa marcheze o alianta indestructibila intre doua fiinte (casatorie, logodna) in ciuda faptului ca e casant? (…)
Bijuteriile mele nu sunt decat unirea a ceea ce am pretios cu ceea ce am inspaimantator
, spune ceramista Cristina Bolborea.

Vernisarea expozitiei a fost facuta de criticul de arta Doina Mandru.

Acest material va este oferit de Catena.
Realizator Ema Nicola.Cuvinte cheie
cristina bolborea, doina mandru, palatul mogosoaia, bijuterii din cutia neagra, expozitie de ceramica, ghetaria, museu nacional de azulejos lisabona, doina mandru

Comentarii

Nume
Comentariu
Sunt de acord cu politica de confidentialitate. Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.