Elena Dumitrescu si Ovidiu Croitoru - Lucrarea din casa

Deschide videoclipul
In expozitia de sculptura si grafica „Lucrarea din casa” a artistilor Elena Dumitrescu si Ovidiu Croitoru, puteti descoperi atmosfera familiilor pentru care copiii sunt centrul universului.
Putini artisti ne lasa sa privim in interiorul casei lor si sa observam momente importante din viata de familie. De data aceasta suntem invitati in spatiu intim si cald al familiei, unde copiii dorm, se joaca, fac baie sau stau alaturi de parinti.
 
Modelati in teracota, desenati pe hartie sau sculptati in lemn oamenii artistei Elena Dumitrescu te atrag prin seninatate si gingasie. Iar personajele mitologice ale graficianului Ovidiu Croitoru vin sa completeze aceasta atmosfera de poveste si de magie.
 
Pornind de la imaginea Madonei cu pruncul, artistii se intorc la geneza biblica dar realizand personajele in marime naturala ne aduc in realiatea actuala. Graficianul Ovidiu Croitoru isi deseneaza cu emotie si sinceritate fetita nou nascuta. Iar pruncii Elenei Dumitrescu sunt surprinsi cand fac baie.
 
O expozitie provocatoare, un exemplu necesar de forta si subtilitate intelectuala in care sculptura te scoate din casa, spune criticul de arta Olivia Nitis.
 
Expozitia artistilor Elena Dumitrescu si Ovidiu Croitoru poate fi vizitata la Galeria Simeza pana pe 11 mai 2014.
 
Acest material va este oferit de programul Catena pentru arta.

Realizator: Bogdana Contras


Cuvinte cheie
Expozitia de sculptura si grafica Lucrarea din casa a artistilor Elena Dumitrescu si Ovidiu Croitoru la Galeria Simeza, farmacia Catena

Comentarii

Nume
Comentariu
Sunt de acord cu politica de confidentialitate. Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.