In Atelierul Artistei Anca Boeriu

Deschide videoclipul
Lucrarile artistei Anca Boeriu vorbesc despre legatura dintre doua persoane, fie ca sunt prieteni, iubiti sau membrii unei familii. Comunicarea este de multe ori dificila si se nasc discutii pe care artista le transpune vizual in lucrari de mari dimensiuni cu personaje puternic conturate.

Personajele gravate ale artistei Anca Boeriu


De la gravura se poate ajunge si la sculptura si la pictura spune artista Anca Boeriu. Personajele sale specifice apar atat in gravurile, picturile cat si in sculpturile pe care le realizeaza. Pasionata sa lucreze pe suprafete mari, artista foloseste diferite mijloace de expresie si de aceea a folosit panza de pictura ca suport pentru gravura. Folosesc gravura chiar si ajungand la sculptura. Am avut expozitii in care personajele decupate si gravate, deveneau obiect, fiind expuse in diferite gradini si la Palatul Mogosoaia.

Cariera artistei Anca Boeriu


Nascuta in anul 1957 la Pucioasa, Anca Boeriu a absolvit Institutul de Arte Plastice Nicolae Grigorescu, promotia 1982, clasa prof. Eugen Popa.

Este membru al Uniunii Artistilor Plastici din anul 1993, iar din anul 2002 este doctor in arte vizuale. Din anul 2005 este reprezentantul pentru Romania la Trienala pentru Gravura Mica de la Chamalieres, Franta.

A obtinut numeroase premii, printre care amintim:

1991: Premiul I pentru ilustratie, Radio France International - Paris, 1994: Premiul I pentru litografie, Tulcea, 2013: Premiul pentru Grafica, Arte in Bucuresti, 2013: Premiul pentru Grafica Concursul International Eminesciana.

Expozitii personale: 2008 - 2009: Expozitia Punct de sprijin, Galeria Simeza, Bucuresti; 2012: Expozitia Despre distante, Centrul Cultural Palatele Brancovenesti; 2013: Expozitia, Pana, Centrul Cultural Viena; 2014: Expozitia Autoportret, Casa Artelor, Centrul Cultural Palatele Brancovenesti.

In prezent este lector univ. dr. la sectia Grafica, Universitatea Nationala de Arte Bucuresti.

Acest material va este oferit de Programul Catena pentru arta.
Realizator: Bogdana Contras

Cuvinte cheie
Artista Anca Boeriu, atelier de gravura, galeria Senso, farmacia Catena

Comentarii

Nume
Comentariu
Sunt de acord cu politica de confidentialitate. Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.