Maia Stefana Oprea – Dupa zercsi

Deschide videoclipul
Expozitia Dupa zercsi a artistei Maia Stefana Oprea reuneste intr-o instalatie ludica surprinzatoare lucrari de pictura, sculptura, fotografie si litografie. Expozitia este deschisa la Galeria Signum pana pe 31 octombrie 2014.

Expozitia Dupa zercsi a artistei Maia Stefana Oprea


Maia Stefana Oprea este un artist tanar, masterand al Universitatii Nationale de Arta Bucuresti. Expozitia Dupa zercsi prezinta o etapa din proiectul intitulat Intriga, inceput acum doi ani, proiect care se afla inca in dezvoltare.

Ce sunt zercsi? Ar fi pluralul de la ce numesc eu zaerc. Este un cuvant inventat, o structura personala abstracta de codificare a realitatii marturiseste artista Maia Stefana Oprea.

Obiectele denumite zercsi nu apar in expozitie decat in fotografii ca o documentare a procesului lor de creatie, relationandu-se astfel cu picturile. Zercsii sunt obiecte umplute cu toate lucrurile pe care artista ar fi trebuit sa le arunce de-a lungul timpului, un fel de jurnal al amintirilor vietii sale.

Ce m-a interesat a fost notiunea de imitatie, de iluzie. Am facut cumva o investigatie pentru a o putea parasi pe viitor spune artista Maia Stefana Oprea.

La finisajul expozitiei Dupa zercsi  pe 31 octombrie 2014 va fi proiectat video-ul In Triga - At Home Everywhere, un performance realizat de Maia Oprea. Video si montaj realizat de Dan Oprea.

Despre galeria Signum din Bucuresti


Galeria de arta contemporana SIGNUM este deschisa intr-un remarcabil spatiu de expunere la parterul cladirii Academiei de Studii Economice din Calea Dorobanților nr. 13-15 si are un profil axat pe arta abstracta si conceptuala.

Acest material va este oferit de Programul Catena pentru arta.
Realizator: Bogdana Contras
Cuvinte cheie
Expozitia Dupa zercsi a artistei Maia Stefana Oprea la Galeria Signum, farmacia Catena

Comentarii

Nume
Comentariu
Sunt de acord cu politica de confidentialitate. Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.