Cristina Iliescu – Taine

Deschide videoclipul
Expozitia Taine a artistei Cristina Iliescu prezinta retrospectiv cele mai importante lucrari realizate de artista in sticla si lemn. Sculptor si sticlar deopotriva, artista surprinde misterul vietii folosind atat fibra lemnului cat si transparenta si opacitatea sticlei. Expozitia Taine este deschisa la Galeria Ghetaria de la Palatul Mogosoaia pana pe 15 iunie 2015.

Expozitia Taine la Galeria Ghetaria


Un desavarsit respect al materialului – sticla in varianta opalinului, sticla optica sau fragile tubusoare industriale, o religioasa supunere fata de expresia materiei vii, lemnul cu fibra pusa in valoare de taietura maiastra a sculptorului, o compozitie pregnanta si mereu surprinzatoare, caracterizeaza plasticianul Cristina Iliescu. TAINE este nu doar un titlu semnificativ, ci definitia situarii acestui creator in fata materiei. Cum transpare ideea din material, prin truda mestesugita a uneltelor spre a proclama „Elogiul frumusetii ca infatisare a binelui” – deviza artistei pentru 2015 -, este taina in fata careia, autor si contemplator, critic si vizitator, se afla de cum coboara, asemenea initiatilor in pestera misteriilor, in universul mirabilelor din lemn si sticla reunite sub boltile Ghetariei. (Doina Mandru, curatorul expozitiei)

Despre artista Cristina Iliescu


Sculptor ca vocatie, sticlar prin formatia tutelata de Zoe Baicoianu si Dan Popovici (promotia 1981 de la Institutul Nicolae Grigorescu), Cristina Iliescu este autoarea unei opere recunoscute prin numeroase expozitii si premii acordate pentru ambele expresii artistice: 1993 si 2003 pentru sticla, 2002 pentru instalatie, 2011 pentru sculptura.

Acest material va este oferit de Programul Catena pentru Arta.
Realizator: Bogdana Contras
Cuvinte cheie
Expozitia Taine a artistei Cristina Iliescu la Galeria Ghetaria, Palatul Mogosoaia, farmacia Catena

Comentarii

Nume
Comentariu
Sunt de acord cu politica de confidentialitate. Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.