Aurel Vlad – Martor tacut

Deschide videoclipul

Artistul Aurel Vlad a deschis la Galeria Galateea expozitia de sculptura in pamanturi arse intitulata Martor tacut. Lucrarile realizate pe parcursul acestui an, vorbesc despre visele, suferintele si povestile oricarui creator, martor al acestei lumi. Artistul a fost invitat de curatoarea Cristina Bolborea sa realizeze aceasta expozitie care cuprinde sculpturi in pamant si metal. Expozitia poate fi vizitata pana pe 10 octombrie 2015.

Sculpturile artistului Aurel Vlad


Cum modelezi, sau cum ajungi la o creatie? O ai in tine, se spune. Artistul Aurel Vlad numeste asta „modelul interior”. Si, cand lucrarea din fata lui se suprapune cu modelul interior, se opreste.

Daca ar fi sa ma gandesc la un material ideal pentru transpunerea sculpturilor mele, cred ca acesta ar fi lava vulcanica. De multe ori, lucrarile par a tasni dintr-un astfel de loc, iar lava nu ar face decat sa le redea corpul adevarat. Dar pentru ca asa ceva nu pot inca, lucrez in materiale pe care le descopar in jurul meu: pamant, lemn, piatra, hartie, metal turnat sau laminat. (Aurel Vlad)

 

Nascut in 1954 la Galati, Aurel Vlad a studiat sculptura la Universitatea de Arta din Bucuresti (1980-1984), unde este astazi profesor.

Acest material va este oferit de Programul Catena pentru Arta.

Realizator: Bogdana ContrasCuvinte cheie
Expozitia de sculptura in pamanturi arse Martor tacut a artistului Aurel Vlad la Galeria Galateea, farmacia Catena

Comentarii

Nume
Comentariu
Sunt de acord cu politica de confidentialitate. Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.