Gheorghe Ilea - Invesmantare

14139 vizualizari

Deschide videoclipul

La Galeria Romana s-a deschis expozitia Invesmantare semnata de artistul Gheorghe Ilea. Aceasta expozitie de pictura este un fel de remember si o meditatie totodata asupra a ceea ce inseamna in existenta umana – hainele, vesmantul, intolirea – elemente care trimit la memoria noastra sau uitarea noastra. Expozitia, organizata in parteneriat cu Institutul Cultural Roman, poate fi vizitata in perioada 16 august - 9 septembrie 2018 la Galeria Romana.


Gheorghe Ilea - Invesmantare Gheorghe Ilea - Invesmantare Gheorghe Ilea - Invesmantare Gheorghe Ilea - Invesmantare Gheorghe Ilea - Invesmantare Gheorghe Ilea - Invesmantare Gheorghe Ilea - Invesmantare Gheorghe Ilea - Invesmantare Gheorghe Ilea - Invesmantare Gheorghe Ilea - Invesmantare

Expozitia Invesmantare, al carei curator este Vladimir Bulat, este un fel de summa a gandirii plastice a artistului Gheorghe Ilea, a conceptiilor sale despre rolul, functia si limitele picturii. 

 

Artistul marturiseste: Am intalnit destul de des, in Vechiul si in Noul Testament, termeni referitori la haina si la imbracare. Nu e vorba de tesatura in sine, ci de o stare interioara care razbate afara. Respectand anumite valori, acestea te imbraca ca o haina. Haina e o tema care ma preocupa demult. Pe langa hainele propriu-zise, cuvintele te mangiie si tot ele te pot rani. Prezenta unei fiinte dragi te protejeaza ca un vestmant.


Acest material va este oferit de Programul Catena pentru Arta.
Realizator: Bogdana ContrasCuvinte cheie
Expozitia Invesmantare a artistului Gheorghe Ilea la Galeria Romana, pictura, farmacia Catena

ComentariiNumeComentariuSunt de acord cu politica de confidentialitate
Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.