Daniela Zbarcea - Jurnal de artist

Deschide videoclipul

Prin expozitia Jurnal de artist semnata de Daniela Zbarcea, artista aniverseaza 10 ani de la prima sa expozitie personala in Bucuresti.

Astfel publicul poate observa evolutia artistei prin selectia de lucrari de pictura, mixt media, instalatie foto.

 

Expozitia Jurnal de artist semnata Daniela Zbarcea este deschisa la Metropolis Art Gallery Bucuresti, in perioada 13 februarie - 17 martie 2019.

 

Jurnalul de artist, pe langa dimensiunea estetica, continutul narativ, prezenta obiectuala, poate fi considerat o confesiune directa a creatorului, empatic perceputa de public.

 

Adesea jurnalul contine tematici ancorate in realitatea cotidiana, poate atinge problematici profund umane, pot fi introspectii ale propriului eu. 

 

Un jurnal de artist poate fi un autoportret. In arta autoportretul apare, nu numai ca reprezentare a imaginii in oglinda, o descriere fizica a artistului, ci si ca serie de imagini care impreuna descriu artistul cu toata personalitatea acestuia. 

 

A inceput de mult timp aceasta atractie fata de arta, din primele ore de desen si culoare pe care le urmam in scoala de arte din Iasi. Mi s-a dezvaluit un alt univers, diferit de ce cunoasteam pana atunci, un univers al artistilor. De atunci, visul meu a fost acesta, de a crea pe tot parcursul vietii si de a trai inconjurata de artisti. In ultimii 10 ani petrecuti in Bucuresti am gasit in interiorul meu o lume noua, m-am descoperit, am trait in paralel nu numai in viata reala ci si in cea imaginara, cea de artist. (Daniela Zbarcea, artist vizual) 

 

Daniela Zbarcea este in prezent doctorand la Universitatea Nationala de Arte din Bucuresti, a urmat scoala, liceul si universitatea de arte plastice in Iasi si Constanta. De origine din Medgidia, ea s-a stabilit in Bucuresti, orasul care a apropiat-o cel mai mult de arta si de artisti. Artist vizual, restaurator opere de arta, curator, Daniela Zbarcea a participat la multe expozitii personale si de grup in tara si in Franta. De noua ani organizeaza evenimente culturale prin DanaArtGallery, expozitii si rezidențe de arta. Rezidenta de arta In camp electric, organizata impreuna cu Fundatia Domeniul Otetelisanu la Conacul Otetelisanu, Benesti, Valcea, se va afla anul acesta la a VI-a editie si reuneste artisti romani, dar si invitati din alte tari. 

 

Acest material va este oferit de Programul Catena pentru Arta.
Realizator: Bogdana Contras

 Cuvinte cheie
Expozitia Jurnal de artist de Daniela Zbarcea la Metropolis Art Gallery, lucrari de pictura, mixt media, fotografii, farmacia Catena

Comentarii

Nume
Comentariu
Sunt de acord cu politica de confidentialitate. Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.