Aurel Contras - De la materie la spirit

Deschide videoclipul

Sculptorul Aurel Contras a pregatit publicului bucurestean o expozitie retrospectiva care prezinta selectiv opere din indelungata cariera a artistului - sculpturi monumentale amplasate in spatii publice, busturi ale personalitatilor romanesti si sculpturi realizate in lemn sau bronz.

Expozitia de sculptura De la materie la spirit a artistului Aurel Contras poate fi vizitata la Galeria Simeza, in perioada 4-17 martie 2019.

 

Privita in ansamblul ei, ca o constructie ampla si diversa, cu o desfasurare coerenta in spatiu si in timp, opera lui Aurel Contras este o glosa pe marginea existentei, a fiintei, a nasterii din pamint, din substanta indiferenta si amorfa, a cresterii expresive si spontane, pentru ca, finalmente, fiinta stihiala, fiinta de pamint, de piatra si de bronz, sa capete constiinta de sine, sa-si caute ratiunea de a fi, sa-si mobilizeze memoria si sa-si fixeze idealurile si, mai ales, sa caute in sine, privind in sus, catre ceruri, simburele de divinitate, singurul in masura sa justifice maretia absoluta a materiei si sa mintuie precaritatea ei cea de toate zilele. (Pavel Susara, critic de arta)


Acest material va este oferit de Programul Catena pentru Arta.
Realizator: Bogdana ContrasCuvinte cheie
Expozitia de sculptura De la materie la spirit a artistului Aurel Contras la Galeria Simeza, farmacia Catena

Comentarii

Nume
Comentariu
Sunt de acord cu politica de confidentialitate. Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.