60 de ani de sculptura britanica

Deschide videoclipul
De la gotici incoace sculptura europeana a fost napadita de ierburi rele, de tot felul de excrescente care au acoperit cu totul caracterul formei. Brancusi a fost acela care a eliberat sculptura de tot ceea ce era de prisos si ne-a redat constiinta formei pure. (Henry Moore)

" Este vremea cand relatia dintre obiect si idee a suferit o importanta deplasare spre zona industrialului.

Creatia timpurie a lui Henry Moore.

 Asa cum se defineste ea in lucrari precum bustul din 1929 sau lucrarea " fata cu mainile inchise " par la indemana oricui, usor de inteles. Odata ce patrundem in creatia tarzie a lui Moore in care abstractul joaca un rol mai important, devine deja un pic mai neobisnuit. Acelasi lucru se observa si in sculptura Barbarei Hepworth, unde avem de-a face cu o rafinare a felului, in care golul devine protagonist in sculptura.

Cu Henry Moore si Barbara Hepworth ne situam intr-un plan al sculpturii moderne britanice, in care intre lucrare, intre artefact, intre sculptura si peisaj, exista o legatura stransa, in sensul in care amandoi artistii prefera adesea, ca lucrarile lor sa fie situate undeva in peisaj. "
Cuvinte cheie
, 60 de ani de sculptura britanica, Henry Moore, Barbara Hepworth, sculpturi moderne britanice, Forma marina, lucrari bronz

Comentarii

Nume
Comentariu
Sunt de acord cu politica de confidentialitate. Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.