Scene din viata unei femei

Deschide videoclipul
Lucrari realizate in terra cotta, cu dimensiuni variind de la foarte mari la mici, ce aduc in prim - plan o tehnica cu care ne intalnim destul de rar in momentul actual.

Elena Vlad a deschis la Galeria Simeza, dupa multi ani de absenta, o surprinzatoare expozitie, cu titlul "Scene din viata unei femei".

Lucrari realizate in terra cotta, cu dimensiuni variind de la foarte mari la mici, au adus in prim-plan o tehnica cu care ne intalnim destul de rar.

In fata privitorilor s-au desfasurat imagini venite parca din vremi apuse, poeme modelate in pamant ars, o cronica in imagini, pentru o lume ce nu mai vrea sa fie sensibila la lucrurile simple, la bucurii si tristeti petrecute in viata fiecaruia dintre noi... Ea continua sa „scrie" aceasta cronica, dupa cum am constat.

Lucrarile Elenei Vlad par secvente dintr-un film, melancolic si trist, duios, plin de caldura si dragoste. In preajma lor, trecem automat intr-un spatiu si timp care nu inseamna nici prezent, nici trecut, este un semn al umanitatii ce „consuma", oricand si oriunde, dragostea, moartea, bucuria si tristetea.

Este ceva minunat sa poti vorbi simplu, direct, despre lucrurile profunde. Elena Vlad reuseste acest lucru. Aflata mai aproape de expresia casnica, fragila, terra cotta nu a aspirat, in perioadele de glorie, la grandoarea marii sculpturi, realizata in bronz sau in piatra. Statutul acestui material a fost acela de a se afla aproape de om, de mainile care actionau direct asupra lui, beneficiind de marele avantaj al gestului imediat, direct si autentic.Cuvinte cheie
, Scene din viata unei femei, Elena Vlad, terra cotta, Galeria Simeza, sculptura, pamant ars

Comentarii

Nume
Comentariu
Sunt de acord cu politica de confidentialitate. Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.