Neagu Djuvara la 100 de ani

10836 vizualizari
This website is best viewed with Flash Player .

Cea de-a treia intalnire din seria evenimentelor-dialog organizate de Fundatia Calea Victoriei, intitulate sugestiv Divanul de la Hanul lui Manuc Bei, i-a avut ca invitati pe istoricii Georgeta Filitti si pe Neagu Djuvara.


Neagu Djuvara la 100 de ani Neagu Djuvara la 100 de ani Neagu Djuvara la 100 de ani Neagu Djuvara la 100 de ani

Cel de-al treilea eveniment a fost dedicat personalitatilor pe care Familia Ghica le-a dat societatii romanesti si celei europene, proiect de carte care urmeaza sa fie scrisa in colaborare de d-na Georgeta Filitti si dl. Neagu Djuvara.Familia Ghica este una din familiile cele mai proeminente ale Tarii Romanesti. Au dat peste 25 de domnii cu 10 domnitori, prima domnie pamanteana in Tara Romaneasca si ultima domnie inainte de Unirea Principatelor in Moldova.

Domnitorii Ghica s-au caracterizat printr-o atitudine luminata fata de pozitia pe care o ocupau, in urma lor ramanand ctitorii de orase (Alexandria), palate (Palatul Ghica-Tei din Bucuresti si altele in tara), biserici, asezaminte spitalicesti, etc.

Aceeasi familie a dat scriitori – Ion Ghica, Pantazi Ghica, Elena Ghica (Dora d’Istria), oameni politici, teologi – Monseniorul Vladimir Ghika, pana si un guru in India – Alecu Ghica.

Acest material va este oferit de Catena.

Realizator Ema Nicola.Cuvinte cheie
catena, senso, senso tv, farmacie, fundatia calea victoriei, georgeta filitti, neagu djuvara, ghica, hanul manuc, ion ghica

ComentariiNumeComentariuSunt de acord cu politica de confidentialitate
Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.