Doina Levintza in detalii si accesorii

Deschide videoclipul
Creatoarea de moda si scenografa Doina Levintza si-a dedicat intreaga existenta spectacolului modei, spectacolului costumului, fie el de teatru sau nu

Un traseu construit minutios


La o privire aruncata in urma, se poate spune ca Doina Levitza si-a construit traseul profesional cu aceeasi minutiozitate pe care o regasesti in fiecare creatie a sa. Sau invers…

De formatie pictor-scenograf, Doina Levintza este creatoarea a peste 100 de colectii si expozitii de moda prezentate in Romania, Monaco, Franta, Statele Unite ale Americii si altele. De-a lungul carierei sale, designerul a obţinut numeroase distinctii, printre care Premiul Criticii pentru Cea mai buna creatie de costume (1992-1993), Premiul UNITER pentru costumele din „Richard II” si Premiul UNITER pentru intreaga activitate artistica (1994). Acul si ata este inceputul si sfarsitul in viata unui creator la fel ca in viata unui designer. Doar ca primul a creat moda si curente in moda, a impus generatiilor si a demonstrat ca moda lui exista si rezista peste timp. Cel de-al doilea creeaza si impune, sezon dupa sezon, in cazul in care demonstreaza ca are ceva de spus. Si daca are puterea sa reziste decenii si sa impuna pentru eternitate, abia atunci devine creator. Dar era vorba de ata si ac… fara ele nu exista moda, deci nici designeri si nici creatori, spunea Doina Levintza despre esenta muncii unui creator de moda.

Detalii si accesorii


Obisnuitii teatrului stiu ca scena si luminile ei fac sa para totul altfel, iar vazute de aproape, decorurile si costumele de teatru dezamagesc. Nu e si cazul costumelor create de Doina Levintza pentru scena, pentru ca ele sunt facute cu aceeasi pasiune pentru detaliu ca atunci cand spectatorul ar putea sa le vada de la 10 cm si  sa le pipaie. Dantele, fireturi, broderii, pene, pietre pretioase, paiete, margele, toate se gasesc, cusute de mana, pe rochiile, palariile, pantofii, botinele si pe orice costum sau obiect de scena creat de Doina Levintza. Fara exceptie, cu maxima maiestrie.


Acest material va este oferit de Catena.
Realizator: Ema Nicola.

Cuvinte cheie
doina levintza, designer, costum de teatru, scenograf, accesorii, richard al IIlea, catena, senso tv

Comentarii

Nume
Comentariu
Sunt de acord cu politica de confidentialitate. Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.