Interviu cu regizorul Andrei Serban

3358 vizualizari
This website is best viewed with Flash Player .

Regizor a doua dintre cele mai „vanate” spectacole ale stagiunii trecute, invitate in doua sectiuni ale FNT – “Hedda Gabler” de Henrik Ibsen si “Lear(a)” de William Shakespeare –, Andrei Serban se afla la actuala editie a Festivalului National de Teatru in centrul mai multor evenimente care starnesc interesul publicului.


Interviu cu regizorul Andrei Serban Interviu cu regizorul Andrei Serban Interviu cu regizorul Andrei Serban Interviu cu regizorul Andrei Serban

Astfel, la Ceainaria Serendipity (str. Dumbrava Rosie nr. 12) a avut loc Divanul intitulat “Teatrul”, o uzina cu foc continuu care il l-a avut ca invitat exclusiv, iar lansarea de carte de la Fundatia Löwendal i-a  fost deopotriva consacrata, de vreme ce obiectul ei a fost exceptionalul album Cehov, Shakespeare, Bergman vazuti de Andrei Serban, semnat de artistul fotograf Mihaela Marin (Editura ICR, 2012) – admirabila reconstituire a intalnirilor unui urias artist cu trei titani ai scenei: Cehov (“Unchiul Vanea” – Teatrul Maghiar de Stat Cluj, “Ivanov” – Teatrul „Bulandra”, “Trei surori” – Teatrul National din Budapesta), Shakespeare (“Lear” – Teatrul „Bulandra”) si Bergman (“Strigate si soapte” – Teatrul Maghiar de Stat Cluj). Atelier pe santier. Shakespeare, Caragiale , care a reconstituit atmosfera atelierului de la Mogosoaia, tinut in spatiul dezafectat al fostei sali Atelier de la TNB, marcheaza revenirea sa, dupa multi ani, la si, totodata, in Teatrul National din Bucuresti.

Cuvinte cheie
andrei serban, tnb, fnt 2012, teatru, regizor, hedda gabler, teatrul maghiar de stat, cluj, atelier, spectacol

ComentariiNumeComentariuSunt de acord cu politica de confidentialitate
Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.