Palaria Florentina si Avarul

Deschide videoclipul
Festivalul National de Teatru aduce si in acest an pe scenele bucurestene spectacole de marca ale teatrelor din tara. Avem ocazia sa vedem montari inedite ale unor piese ultra cunoscute publicului, montari spectaculoase cum sunt cele pe care vi le prezentam aici.
E vorba despre „Palaria florentina”, de Eugen Labiche, montata de Silviu Purcarete la teatrul Vasile Alecsandri din Iasi si de „Avarul” de Moliere, intr-o montare moderna a lui Laszlo Bocsardi, cea mai recenta productie a Teatrului Maghiar Tamasi Aron din Sfantu Gheorghe.

La “Palaria florentina” se rade bine. Textul excelent, de comedie buna, un Silviu Purcarete spumos, actori creativi, un décor dinamic, imaginat de Dragos Buhagiar si  muzica lui Vasile Sirli, unul dintre cei mai vechi si mai valorosi colaboratori ai regizorului.

Un spectacol extrem de interesant, daca aveti drum prin Sfantu Gheorghe sau pe la FNT, este „Avarul”, montat de   Laszlo Bocsardi la Sfantu Gheorghe. E o adaptare moderna a textului lui Moliere, care ne pune fata in fata cu noi insine, cu lupta care se da in noi in circumstantele mereu schimbatoare ale existentei noastre. Personajele lui Molière sunt chinuite de lupta dintre doua dorinte, aceea de a fi iubite si aceea de a-si spori si proteja averea. Textul, extreme de actual si acum ne ridica aceleasi probleme. Cat pretuim relatiile cu ceilalti, sunt ele mai importante decat obiectele neinsufletite sau nu…

Si mai presus de orice, care este relatia noastra cu banii, hartiile acestea atat de ispititoare, adevarata masura a fericirii noastre pamantene…Sau nu?


Acest material va este oferit de Catena.

Realizator : Mihaela Moldoveanu
                      Oana Georgescu
Cuvinte cheie
FNT, Festivalul National de Teatru, eveniment teatral, Silviu Purcarete, Laszlo Bocsardi, Dragos Buhagiar, Palaria florentina, Avarul, montare, teatrul maghiar Sfantu Gheorghe, teatrul Vasile Alecsandri, Moliere, cultura, arta, teatru, farmacia catena

Comentarii

Nume
Comentariu
Sunt de acord cu politica de confidentialitate. Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.