Muzicieni romani in festival – Garana Jazz Festival 2013

Deschide videoclipul
Editia din acest an a Festivalului International de jazz de la Garana s-a bucurat de o prezenta consistenta a muzicienilor romani.
Ansamblul de percutie Prezent a luat fiinta in 2001, in Arad, la Liceul de Arta Sabin Dragoi. Initiatorii proiectului au fost sotii Lucia si Mario Florescu – profesori ai liceului. Initial trupa a fost constituita din elevii clasei de percutie la care s-au adaugat pe parcurs fosti elevi si o parte dintre profesori. La Garana au mai cantata cum 10 ani, la prima editie din Poiana Lupului.

Sarosi Peter revine la Garana cu o noua formula instrumentala, poate cea mai buna sectie ritmica existenta la aceasta ora in jazz-ul autohton si cu care s-a impus in ultimii ani pe diferite scene de jazz din Romania precum Festivalul de jazz de la Sibiu 2012 sau in ciclul de concerte „Jazz Avem” de la Music Club din Capitala.

Irina Popa, o voce extraordinara si o prezenta de un dinamism total, alaturi de ‘’The Sinners’’, trei instrumentisti de elita ‘’pacatuind’’ cu experienta si virtuozitate in toate genurile muzicale, va prezinta un spectacol energic si complet, in care ritmul si sensibilitatea se impletesc cat mai firesc cu putinta. Proiectul actual a luat fiinta in aprilie 2012 cu ocazia participarii la Festivalul International de Jazz de la Sibiu.
Luiza Zan este considerata in prezent, cea mai buna vocalista de jazz din tara. Printre numerosii muzicieni alaturi de care a cantat se numara Rick Condit - profesor si saxofonist din Statele Unite care a cantat cu Ella Fitzgerald big band - Mircea Tiberian, Romeo Cosma, Ion Baciu Jr., Armen Donelian, Jurgen Bothner, Arthur Balogh, Vlaicu Golcea, Vlad Popescu, Sorin Romanescu, Electric Brother, Dj Vasile, Jimi Cserkesz, Eddie Neumann. La Garana a cantat alaturi de Rick Condit, Gyarfas Isztvan si Berkes Balasz

Timisorenii de la Jazzy BIT au deschis afisul ultimei zile din festival. Formula clasica: bas, tobe, clape, le permite celor trei sa abordeze stiluri variate, canta impreuna de nici doi ani, dar au la activ numeroase concerte si arata deja ca au trupa compacta si solida. Jazzy Bit, condusa de pianistul Theodor Pop, alaturi de care au cantat bassistul Mihai Moldoveanu si percutionistul Szabo Csongor-Zsolt.

Acest material va este oferit de Catena.
Realizator Ema Nicola.Cuvinte cheie
catena, farmacie, senso, sensotv, garana, jazz, festival, mario florescu, prezent, peter sarosi, irina popa, the sinners, luiza zan, jazzybit,

Comentarii

Nume
Comentariu
Sunt de acord cu politica de confidentialitate. Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.