Concerte la Biserica din Valiug

Deschide videoclipul
In cadrul celei de-a XVIII-a editie a Festivalului International de Jazz de la Garana au avut loc, la Biserica Catolica din Valiug, trei concerte, in zilele de vineri, sambata si duminica. Protagonistii au fost Teodor Pop si Andrea Kohonitz, trupa Exit Oz si duo-ul Mircea Tiberian- Liviu Butoi.

Vechea orga a bisericii reintra in scena


Concertele de la biserica din Valiug au fost precedate de repararea orgii vechi a bisericii, la care nu se mai cantase de 40 de ani. Cel care a facut cantarea de inaugurare a vechiului instrument a fost pianistul Teodor Pop, care a cantat si la orga Hammond. Alaturi de el a cantat violoncelista Andrea Kohonitz. Cei doi au cantat suite de Bach si improvizatii de jazz. Al doilea concert de la biserica, sambata, a fost cel al tinerei trupe Exit Oz, care si-a lansat si primul album. Exit Oz abordeaza un stil aparte pentru piata muzicala din Romania. Influentele muzicale sunt variate, pornind de la folclorul romanesc, la muzica ambientala si pana la free jazz.

Oldies but goldies


Ultima zi i-a adus din nou impreuna pe Mircea Tiberian si Liviu Butoi, intr-un concert care a fost mai mult de jumatate bazat pe improvizatie, dat fiind indelunga experienta pe care o au cei doi in a canta impreuna. Mircea Tiberian a studiat cativa ani in prima tinerete, Bach, despre care se spune ca este compozitorul clasic cu structurile cele mai apropiate de cele ale jazz-ului. Astfel, muzica abordata a fost in deplin acord si cu locul si cu jazz-ul.

In toate cele trei zile, biserica s-a dovedit a fi neincapatoare.

Acest material va este oferit de Catena, sponsor traditional al Festivalului International de Jazz de la Garana.
Realizator Ema Nicola


Comentarii

Nume
Comentariu
Sunt de acord cu politica de confidentialitate. Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.