Prezente romanesti la Garana 2014

Deschide videoclipul
Muzicienii romani prezenti in acest an au venit insotiti de trupe internationale, dovedind astfel ca sunt perfect integrati ca valoare in jazzul international.

Elena Mindru, o revelatie


Ziua a doua de festival a inceput cu concertul vocalistei de origine romana Elena Mindru, care a cantat alaturi de propria ei trupa, Elena Mindru Finnection, infiintata in  Finlanda, tara in care a urmat un masterat in muzica si in care traieste. Elena Mindru s-a nascut la Cluj, in 1988, si acolo a urmat Conservatorul Gheorghe Dima, sectia compozitie, dupa ce a declinat o bursa primita la Berklee College of Music, Boston, din cauza ca nu acoperea toate taxele. Tanara Elena Mindru, a fost premiata in 2012, la Festivalul de Jazz de la Montreaux cu Premiul doi si Premiul publicului, de un juriu prezidat de Quincy Jones.  Ea  a fost o frumosa surpriza a acestui festival.

Promisiuni vechi si noi


Mircea Tiberian a confrimat inca o data calitatea de lider de trupa, de compozitor si improvizator, alturi de cei doi muzicieni americani, John Batch si Chris Dahlgren intr-un concert rafinat si elevat. Both Sides of The River a fost numele sub care au concertat cei trei muzicieni, alaturi de care a venit si vechiul colaborator al lui Mircea Tiberian, Liviu Butoi, pentru cateva piese. Pedro Negrescu, cotat ca fiind cel mai bun bassist din tara, a cantat alaturi de doi mai vechi colaboratori din Ungaria, iar concertul a fost unul dintre cele mai bune ale editiei, cuprinzand in exclusivitate compozitii ale lui Pedro Negrescu. 

Timisorenii de la JazzyBit au prezentat piese de pe ultimul album, confirmand faptul ca sunt o trupa tanara in ascensiune.

Acest material va este oferit de Catena.
Realizator Ema Nicola.


Comentarii

Nume
Comentariu
Sunt de acord cu politica de confidentialitate. Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.