Legende ale Jazz-ului la Garana 2014

Deschide videoclipul
Editia a XVIII-a a festivalului, considerata cea mai buna de pana acum, a reunit artisti de o mare calitate, unii dintre ei fiind adevarate legende ale jazz-ului contemporan.

Ulf Wakenius, o legenda europeana.

Chitaristul suedez Ulf Wakenius, despre care John McLaughlin aspus ca s-a nascut cu chitara in mana, a avut un concert de o mare virtuozitate. El a facut parte din celebrul cvartet al lui Oscar Peterson, care l-a caracterizat ca fiind unul dintre cei mai mari chitaristi in viata, ai lumii. Printre alti admiratori declarati ai sai se numara Pat Metheny, John McLaughlin, John Scofield si Mike Stern. Dar ei nu sunt singurele nume mari cu care a colaborat de-a lungul timpului. Din lunga lista merita sa fie amintiti Herbie Hancock, Jack DeJohnette, Joe Henderson, Ray Brown, Michel Legrand, Bill Evans, Larry Coryell, Philip Catherine, Dave Liebman, Joey DeFrancesco.

America, America...

Dupa concertul lui Ulf Wakenius a urmat nu mai putin genialul Joey DeFrancesco, unul dintre copiii minune ai genului, care concerteaza de la 10 ani si care a incins atmosfera in randul publicului. Considerat unul dintre cei mai importanti organisti de jazz, cu siguranta cel mai bun la orga Hammond, el a aratat ca poate fi la fel de bun si la trompeta, la care a inceput sa cante in memoria lui Miles Davis, care l-a lansat. Si ca demonstatia sa fie completa, la bis a cantat si cu vocea!


Tom Harrell, considerat vreme de 20 de ani cel mai bun trompetist de jazz, a prezentat cu trupa sa  Colours of a Dream, un recital de virtuozitate interpretativa si de improvizatie.


Mike Stern, alaturi de saxofonistul Bill Evans, bassistul Tom Kennedy si tobosarul Dennis Chambers, au dat un exemplu de perfectiune, sustinand un concert ireprosabil, cei patru fiind toti de prima valoare ca instrumentisti. Recitalul lor a incheiat festivalul.

Acest material va este oferit de Catena, sponsor traditional al festivalului.
Realizator: Ema Nicola.
Cuvinte cheie
garana jazz festival 2014, concert, ulf wakenius, oscar peterson, joey defrancesco, tom harell, colours of a dream, mike stern, bill evans, tom kennedy, dennis chambers, catena, senso tv

Comentarii

Nume
Comentariu
Sunt de acord cu politica de confidentialitate. Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.