Stefan Caraman despre dramaturgie

2636 vizualizari
This website is best viewed with Flash Player .

Stefan Caraman si-a facut debutul in proza in revista Flacara, in anul 1995. Primul volum de proza publicat este Suflet de rocker (1996). Debutul in dramaturgie l-a avut in 1998.
A continuat sa scrie proza (Sambata dupa-amiaza la tara, Editura All, Bucuresti, 1998; Trei starturi ratate, Editura Regala, Bucuresti, 1999; Piano Man, Editura Paralela 45, Pitesti, 2000; Stapanul lumii, Editura Ex Ponto, Constanta, 2002), dar recunoasterea i-au adus-o piesele sale de teatru, care au fost montate si jucate cu succes. De la Zapp, Epilog, Ocean Café, pana la Colonia ingerilor pentru care a primit Premiul UNITER pentru  cea mai buna piesa a anului, Stefan Caraman a marcat o evolutie constanta, care continua pana in prezent.

In anii in care s-a vorbit foarte mult despre criza dramaturgiei contemporane romanesti, despre lipsa unei dramaturgii autentice, care sa aiba ceva de spus si care sa poata fi pusa in scena, Stefan Caraman a dovedit ca se poate.

Cum a reusit? A existat o reteta a succesului? Aflati in interviul care a avut loc in spatiul Teatrului Arca/ La Scena din Bucuresti.

Ema NicolaCuvinte cheie
Stefan Caraman, Teatrul Arca, La Scena, dramaturgie, UNITER, Suflet de rocker, Colonia ingerilor, Zapp, Epilog, Ocean cafe

ComentariiNumeComentariuSunt de acord cu politica de confidentialitate
Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.