Jazzappella – Timisoara Capital Jazz Festival 2012

2476 vizualizari
This website is best viewed with Flash Player .

O surpriza a festivalului a fost grupul de jazz a cappella, cu un nume sugestiv: Jazzappella. Ei au deschis cea de-a doua seara de concerte la Timisoara Capital Jazz Festival 2012.


Jazzappella – Timisoara Capital Jazz Festival 2012 Jazzappella – Timisoara Capital Jazz Festival 2012 Jazzappella – Timisoara Capital Jazz Festival 2012 Jazzappella – Timisoara Capital Jazz Festival 2012

Grupul Jazzappella este un sextet vocal mixt, infiintat in Bucuresti, in anul 2011.Este un proiect care, dupa cum spune liderul formatiei Zoltan Andras, a avut o perioada de gestatie de 7 ani, componenta grupului suferind unele modificari pana la stabilirea formulei in care canta acum. Grupul are un repertoriu format din standarde de jazz in aranjament propriu, compozitii proprii – swing, bossa-nova etc  si aranjamente originale, speciale pentru genul a cappella, ale unor slagare pop-rock. Aranjamentele muzicale sunt facute in special de Zoltan Andras.

Inca de la primul recital Jazzapplella, in septembrie 2011, la concertul “In memoria lui Freddie Mercury”, publicul a primit grupul cu surprindere si cu mare entuziasm. Aparitiile publice Jazzappella au continuat cu un concert cu un concert la un eveniment privat din zona corporatista, apoi un concert la teatrul La Scena. A urmat un recital la emisiunea “Unora le place…” cu Florian Lungu si Mihai Godoroja, la TVR, in toamna anului 2011.

Grupul a trecut prin transformari de componenta si a ajuns la o formula stabila, care exista in prezent : Ana-Cristina Leonte, Raluca Stoica, Elena Morosanu, Zoltan Andras, Bogdan Tudor si Mircea Mutulescu.
In vara anului 2012 Jazzapplella a oferit un recital la SamFest, feestivalul de jazz de la Satu Mare si la Noaptea Institutelor Culturale la Bucuresti.
Muzica grupului Jazzappella este proaspata, sofisticata, directa si spontana, cucerind de la bun inceput publicul ascultator si creand atmosfera.

Acest material va este oferit de Catena.

Realizator Ema Nicola.Cuvinte cheie
catena, farmacie, senso, sensotv, jazzappella, jazz, festival, timisoara, zoltan andras, bogdan tudor, raluca stoica, elena morosanu, ana cristina leonte, mircea mutulescu

ComentariiNumeComentariuSunt de acord cu politica de confidentialitate
Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.