Timisoara Capital Jazz Festival 2012


This website is best viewed with Flash Player .
Timisoara Capital Jazz Festival  a avut loc in ultima zi din noiembrie si prima din decembrie 2012 . A fost un nou eveniment organizat de Fundatia Culturala Jazz Banat, a lui Marius Giura, de aceeasi calitate cu care publicul este déjà obisnuit. Prezentatorul festivalului a fost inegalabilul Florian Lungu.
Promisiunea unui program valoros si original deopotriva, a fost indeplinita si de aceasta data. Au  putut fi vazute si ascultate cele trei grupuri timisorene care, intr-un timp scurt, s-au impus pe scena nationala: Sebastian Spanache Trio (Sebastian Spanache, Csaba Santa, Radu Pieloiu), JazzyBIT (Teodor Pop, Mihai Moldoveanu si Szabo Csongor-Zsolt ) si The New Dimension (Alex Bozo Mitrofan, Tony Kuhn, Tavi Scurtu si Michael Acker).

In prima zi a festivalului a evoluat Tingvall Trio (Suedia, Germania, Cuba), un grup aparut in 2003, cu un stil contrapunctual, cu momente de improvizatie reusite, in care muzica veche folclorica suedeza este mixata cu elemente cubaneze si germane.

In a doua zi a festivalului a putut fi urmarit, in premiera la Timisoara, grupul vocal Jazzapella, un sextet vocal mixt a cappella de jazz, infiintat in Bucuresti anul trecut. Grupul canta de la swing si bossa-nova, pana la aranjamente originale, speciale pentru genul a cappella, ale unor slagare pop-rock. Festivalul a fost incheiat de doua nume foarte importante ale scenei europene de jazz contemporan: Anja Lechner (Germania, violoncel) si Francois Couturier (Franta, pian).

Recitalurile au avut loc in sala de concerte a Colegiului National de Arta Ion Vidu din Timisoara.

Acest material va este oferit de Catena.

Realizator Ema Nicola.Cuvinte cheie
catena, farmacie, senso, sensotv, timisoara, jazz, festival, marius giura, florian lungu, tingvall trio, anja lechner, francois couturier, jazzappella, sebastian spanache trio, jazzybit, new dimension quartet

Comentarii

Nume
Comentariu
Sunt de acord cu politica de confidentialitate. Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.