Sonetele lui Shakespeare cu Berliner Ensemble 2012

Deschide videoclipul
Four hundred years of sonnets, patru sute de ani de sonete si multi ani de acum incolo in care se va vorbi despre acest minunat spectacol, in care Robert Wilson si Rufus Wainwright, au pus in scena 25 dintre sonetele lui Shakespeare, la unul dintre cele mai prestigioase teatre din lume, Berliner Ensemble. Robert Wilson a venit pentru o zi, de la Sao Paolo, unde lucreaza in acest moment, pentru a fi alaturi de cei 82 de actori si tehnicieni care performeaza in acest spectacol. A iesit la aplauze, impreuna cu toata echipa, si a primit un trofeu special, conceput de artistul sticlar Mihai Topescu. Trofeul i-a fost inmanat de Emil Boroghina, directorul artistic al festivalului. Trofeul oferit intregului ansamblu i-a fost inmanat actritei Ruth Gloss, una dintre veteranele Berliner Ensemble.

Montat la Berliner Ensemble in 2009 – la patru sute de ani dupa publicarea sonetelor – Sonetele lui Shakespeare face ca universul poetului sa apara mai modern si mai viu ca niciodata. Spectacolul aduce pe scena una dintre cele mai mari opere ale lui, care nu au fost destinate teatrului.

Regia lui Wison amesteca, cu ironie, genurile. Personajele masculine sunt jucate de femei si cele feminine de barbati. Georgette Dee, celebrul artist de cabaret german, da viata interludiilor shakespeareane – acompaniat de un ”inger”… Extraordinarii actori de la Berliner Ensemble, incluzandu-i atat pe tinerele ”staruri”, cat si pe membrii déjà legendari ai companiei, joaca si canta. Compozitorul canadian Rufus Wainwright a scris muzica originala special pentru ei. Jaques Reynaud a creat costumele si machiajul.

Wilson se joaca cu mai multe personaje shakespeariene: bufonul, Cupidon, misterioasa doamna intunecata, regina Angliei si scriitorul insusi.

Sonetele lui Shakespeare
Prezentat de Teatrul Berliner Ensemble din Berlin (Germania)
Regie, lumini: Robert Wilson
Muzica: Rufus Wainwright
Distributia: Christina Drechsler, Anke Engelsmann, Ruth Glöss, Anna Graenzer, Ursula Höpfner-Tabori, Traute Hoess, Inge Keller, Sylvie Rohrer, Dejan Bucin, Jürgen Holtz, Christopher Nell, Sabin Tambrea, Georgios Tsivanoglou, Georgette Dee, Winfried Goos.


Cuvinte cheie
sonetele lui shakespeare, berliner ensemble, robert wilson, rufus wainwright, festivalul internatioanal shakespeare, craiova, teatru, ruth gloss,

Comentarii

Nume
Comentariu
Sunt de acord cu politica de confidentialitate. Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.