Cantec de leagan. O poveste despre Maria Tanase

Deschide videoclipul
Un spectacol sincer, ca o stare, incarcat de emotie, care iti dezvaluie o alta fata a Mariei Tanase, departe de personajul mediatizat. Am citit trei carti despre Maria Tanase si mi s-a conturat un personaj foarte diferit de cel mediatizat, cu maiestrie si cu pasare si asa mai departe: un personaj sarac, generos, dramatic, foarte singur, deloc iubit sau foarte iubit, care trecea de la o extrema la alta, un personaj foarte singur si in acelasi timp extraordinar de puternic. E un spectacol foarte sincer si spectaculos, asa cum am simtit-o pe Maria Tanase. Senzatia e de ceva ce nu se termina, e ca un cantec de leagan, e ca o apropiere de un sfarsit, dar sfarsitul nu e acum, spune Carmen Lidia Vidu.
 

Amintirile Mariei Tanase

 
Cantec de leagan. O poveste despre Maria Tanase este un video poem teatral ce aduce pentru prima data pe o scena de teatru documente autentice, scrisori de arhiva, franturi din interviurile, gandurile si amintirile Mariei Tanase, alaturi de 6 dintre cantecele nemuritoare ale artistei, interpretate live.
 
Carmen Lidia Vidu este cel mai tanar regizor care a montat pe scena Teatrului National din Bucuresti (Privighetoarea si trandafirul de Oscar Wilde - premiera in 2007), este primul si cel mai spectaculos regizor de teatru multimedia din Romania.

Spune despre ea ca nu respecta nicio regula atunci cand creeaza un spectacol si vede notiunea de spectaculos diferit de alti regizori.
 

Mirela Pana

 
Actrita Mirela Pana este o vedeta a teatrului din Constanta, unde joaca de peste 15 ani, iar Cantec de leagan. O poveste despre Maria Tanase reprezinta revenirea ei pe o scena de teatru din Bucuresti, dupa colaborarile cu Teatrul Constantin Tanase
 
Ii datorez acest spectacol Mariei Tanase pentru ca de vreo zece ani ma tot invart printre cantecele ei si m-am gandit ca este momentul sa fac ceva mult mai profund si mai adevarat despre ea. Fiind centenar Maria Tanase, m-am gandit ca e prilejul. Eu avand entuziasmul celui care a luat-o pe Maria Tanase ca atare - o splendida aparitie, o femeie extraordinara, o forta, o interpreta, o creatoare de stil... Ei bine, Carmen a reusit sa ma convinga ca printre toate aceste stari de luciu exista un dedesubt destul de innegurat si de nefericit, care probabil ca a determinat-o sa fie asa de stralucitoare, spune Mirela Pana.
 
Cu: Mirela Pana
La pian: George Calin
Regia: Carmen Lidia Vidu

Acest material va este oferit de Programul Catena pentru arta.
Realizatori: Ioana Bercaru
                     Mihaela Moldoveanu

Cuvinte cheie
Maria Tanase, Mirela Pana, Carmen Lidia Vidu, Cantec de leagan, Godot Cafe

Comentarii

Nume
Comentariu
Sunt de acord cu politica de confidentialitate. Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.