Prima enciclopedie ilustrata despre formarea si evolutia vietii pe teritoriul Romaniei!

Salonul BD Povesti din Bucuresti in Benzi Desenate, isi continua activitatile la palatal Sutu.


Vineri, 1 august de la ora 19:00, autorul Mihai Ionut Grajdeanu ne va prezenta cea mai recenta carte a sa: Dacia Preistorica Ilustrata, prima enciclopedie ilustrata despre formarea si evolutia vietii pe teritoriul Romaniei de azi, publicata la Editura Kreativ Pro de Legendele Dacilor si Asociatia Vatra Daciei, sub egida CNR UNESCO. Evenimentul are loc la Palatul Sutu - Muzeul Municipiului Bucuresti.

Dacia Preistorica Ilustrata de Mihai Ionut Grajdeanu, este o carte pentru copii, legende si adevaruri povestite intr-un stil usor de ințeles: prin ilustratii, acestea fiind de cele mai multe ori un limbaj fara granite. Mostenirea pe care o avem de la mosii si stramosii nostri este bogata si frumoasa, dar trebuie sa invațam sa ne bucuram de ea si nu s-o ignoram.

Dacia Preistorica Ilustrata este o enciclopedie pentru copii si prezinta cele mai importante descoperiri din preistoria Romaniei incepand de la doua milioane de ani, de la primele fosile umane de pe teritoriul Romaniei, pana la 12.000 i.e.n.  Noi ne adresam tinerilor si am vrut sa prindem o mie de cuvinte intr-o ilustrație, sa fie mai putin text si mai multa ilustratie, sa atragem copiii si sa-i indreptam catre istorie, spune Mihai I. Grajdeanu.

In volum sunt peste 200 de desene color, cartea povestind prin ilustratii si text, inceputurile vietii pe teritoriul Daciei stravechi, ajungand pana la civilizatia danubiana (12.000 de ani i.e.n.). Va urma volumul 2, care va acoperi civilizatia gumelnita, cucuteni, hamangia, vinca, vedica, apoi traco-geto-dacii pana la civilizatia pre-romana.  
Pentru Dacia Preistorica Ilustrata, Mihai Ionuț Grajdeanu s-a documentat timp de 3 ani realizand un volum cu un limbaj rapid si usor de inteles pentru tanara generatie de azi, considerand ilustratia, cea mai usoara si directa cale de a ajunge la ei, de a le capta atentia, de a-i dezlipi pentru cateva minute de telefoanele mobile, calculatoare sau televizor.


Comentarii

Nume
Comentariu
Sunt de acord cu politica de confidentialitate. Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.