Expozitia Internationala de Arta Contemporana Bucuresti in Arte

955 vizualizari

Galeria Romana are placerea de a va invita la un nou vernisaj , marti, 19 iunie 2018, ora 19:00:


Expozitia Internationala de Arta Contemporana Bucuresti in Arte

Expozitia este deschisa in perioada: 19 iunie- 3 iulie 2018

In cadrul vernisajului va avea loc si un recital de muzica live sustinut de artistul italian Giovanni Imparato .

Invitat special : Georgeta Stefanescu
Locul ideal pentru Expozitia Internationala de Arta Contemporana „Bucuresti in Arte“, curatoriata de Sabrina Falzone, in colaborare cu miscarea artistica spaniola „Art Nou“ este Galeria Romana din  Bucuresti.
 

Proiectul expozitional se doreste a fi un dialog intre diferite expresii artistice inspirate de arta din diverse parti ale lumii. Nu fragmentarea, ci unitatea si dialogul sunt cuvintele-cheie ale acestei expozitii.

Pentru centenarul pe care Romania il sarbatoreste in acest an, Georgeta Stefanescu este invitatul special pentru tara noastra. O sala intreaga este dedicata cercetarii artistice a Georgetei Stefanescu, care prezinta o colectie de lucrari in memoria sotului ei.

Invitatul de onoare pentru Italia este  Folegatti Monica, cunoscut sculptor italian, care imbogateste  expozitia cu o sculptura impresionanta intitulata „Dreda“, realizata in  teracota si cupru.

Artistul Giovanni Imparato va sustine un recital muzical live, care se inspira din lucrarile expuse intr-o impletire unica de arta si muzica.

Prin percutie, muzicianul profesionist creeaza o punte de conexiune multiculturala cu artele vizuale. Muzica lui devine „o deflagratie de lucru bidimensionala“, dupa cum este mentionat chiar de Giovanni

Imparato, artistul napoletan fiind unul dintre cei mai importanti experti ai patrimoniului afro-cubanez. Absolvent ca „Maestru de Arta“, acesta este fascinat de practica compozitionala a „musica istantanea“, bazata pe inspiratie si conceptul de improvizatie.

O parte a expozitiei este dedicata artei spaniole, reprezentata de Julio Saldaña Manero si de grupul artistic “Art Nou”, format din: Cinta Agell, Esther Arnuelos, Rosalia Colomer, Esperança Garcia, Fina Gimenez-Checa, Clara Gràcia, Higuera, Alicia Miner, Nietto , Ana Solanas si Andres Vijande.

O alta parte a expozitiei este dedicata artei italiene cu lucrarile sculptorilor Monica Folegatti, Chiara ROSSATO si Daniela Rancati, intre alti artisti italieni: Giuseppina Taddei, Liana Degan, Daniela Giovannetti, Silvio Natali, Massimo Rivenci, Moirym si Carmela Scialò.

O lucrare de Jeannette Rütsche, artista de origine elvetiana, se inspira din filozofia orientala, cu referire speciala la intelepciunea chineza.

In cele din urma, din Austria sosesc picturi de Roswitha Schablauer, din Belgia vin lucrarile lui Frans Frengen si din Franta cele ale Florencei Pages.

Acest eveniment reuneste arta din diverse parti ale lumii, intarind conceptele de unitate si dialog intre popoare si culturi. Sabrina Falzone.

Galeria Romana, Blvd. Lascar Catargiu nr. 1, sector 1, Bucuresti

Program de lucru L - V: 10:00 - 18:00

S: 10:00 - 15:00

Parteneri: Catena pentru arta.

Parteneri media:  Evenimentul zilei,  Senso Tv,  Modernism,  Agentia pentru carte.

www.sabrinafalzone.info - www.galeriaromana.ro
 


ComentariiNumeComentariuSunt de acord cu politica de confidentialitate
Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.