Felii, de Lia Bugnar – Festivalul Dilema Veche 2011

Deschide videoclipul
Programul Festivalului Dilema Veche, cu tema ‘Placerile vietii’, a oferit publicului spectacole de teatru si dans. Spectacolul “Felii” de Lia Bugnar , a facut parte din selectia organizatorilor festivalului.

Lia Bugnar este actrita, dramaturg, autoare a unor piese jucate in ultimii ani, in tara si in strainatate  (Aici nu se simte, Femeia din manuscris, Felii, Firmituri, Camera cu portrete, Oase pentru Otto, Omul de zapada, Sta sa ploua, s.a.) – este si regizoarea unora dintre piesele sale. Este si cazul spectacolului „Felii”, a carui premiera absoluta a avut loc la Sibiu,  in septembrie 2010, cu Ofelia Popii in toate rolurile. Textul a fost prezentat prima oara publicului, sub forma unui spectacol –lectura, in cadrul editiei de anul trecut a Festivalului International de Teatru de la Sibiu.

La scurta vreme, Teatrul National „Radu Stanca” din Sibiu, prezenta in premiera, aceasta productie, cu Ofelia Popii interpretand sapte personaje diferite – sapte femei al caror destin isi schimba traiectoria odata cu moartea unui barbat. Un spectacol de tip one woman show, in care Ofelia Popii – desemnata Cea mai buna actrita in rol principal, pentru  aceasta creatie -  la editia din acest an a Galei Premiilor UNITER (Uniunea Teatrala din Romania) - poate fi urmarita in sapte ipostaze diferite;  sapte tipologii feminine conturate de fasii de viata. Felii sau portiuni din viata, sentimentele si trairile a sapte femei, intr-un spectacol emotionant scris si regizat de Lia Bugnar.Cuvinte cheie
felii, lia bugnar, ofelia popii, teatrul national radu stanca, uniter, festivalul dilema veche, placerile vietii

Comentarii

Nume
Comentariu
Sunt de acord cu politica de confidentialitate. Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.