Leonce si Lena in memoriam Liviu Ciulei

3418 vizualizari
This website is best viewed with Flash Player .

Spectacolul Teatrului Maghiar din Cluj, Leonce si Lena de Georg Buchner, in regia lui Tompa Gabor, a fost dedicat memoriei regretatului regizor Liviu Ciulei, plecat de curand dintre noi.


Leonce si Lena in memoriam Liviu Ciulei Leonce si Lena in memoriam Liviu Ciulei Leonce si Lena in memoriam Liviu Ciulei Leonce si Lena in memoriam Liviu Ciulei

Leonce si Lena, spectacol considerat o comedie romantica, ramane opera de referinta a lui Georg Buchner, stins din viata la doar 24 de ani, in 1837, si a inregistrat mai multe puneri in scena, in diverse concepte regizorale. Regizorul Gabor Tompa a optat pentru o tratare vizuala de exceptie, realizata de Carmencita Brojboiu intr-o admirabila scenografie. De amintit interpretarea actritei Viola Gabor careia i s-a atribuit Premiul pentru cel mai bun rol secundar la Gala UNITER 2010.

Muzica fermecatoare a lui Vasile Sirli si momentele coregrafice delicat desenate de Florin Fieroiu intregesc frumusetea acestui spectacol. Leonce si Lena apartine Sectiunii spectacole tematice a  festivalului.


Cuvinte cheie
Leonce si Lena, Tompa Gabor, Teatrul Maghiar din Cluj, Georg Buchner, Liviu Ciulei, Carmencita Brojboiu, Gabor Viola, Gala UNITER

ComentariiNumeComentariuSunt de acord cu politica de confidentialitate
Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.