Radu Alexandru Nica si Mountainbikerii

Deschide videoclipul
Piesa Mountainbikerii de Volker Schmidt, in regia lui Radu - Alexandru Nica, o productie a Teatrului German de Stat din Timisoara, se numara printre spectacolele incluse in selectia oficiala a Festivalului National de Teatru, Productia TGST a avut premiera in ianuarie, anul acesta. Scenografia spectacolului a fost semnata de Dragos Buhagiar, laureat de sase ori cu Premiul UNITER pentru scenografie. Muzica (originala!) a fost compusa de Vlaicu Golcea, iar coregrafia ii apartine lui Florin Fieroiu. Vorbirea scenica, Dirk Linke.Interpreteaza actorii Etelka Magyari, Rares Hontzu, Daniela Török,  Radu Vulpe, Olga Török si Horia Savescu.

Nascut in 1979, Radu Alexandru Nica a fost pana in luna martie a acestui an regizor al Teatrului National „Radu Stanca“ din Sibiu, devenind apoi consultant artistic al TGST, iar din octombrie, director adjunct al TGST. A montat pe unele dintre cele mai importante scene din Romania, dar si in Germania si Statele Unite, obtinand numeroase premii, printre care Premiul UNITER pentru debut. De curand a obtinut titlul stiintific de doctor, cu o teza despre istoria teatrului german din Transilvania.


Cuvinte cheie
Radu Alexandru Nica si Mountainbikerii de Volker Schmidt, Teatrul German de Stat din Timisoara, Festivalul National de Teatru, Dragos Buhagiar, Vlaicu Golcea, Florin Fieroiu, Dirk Linke, Etelka Magyari, Rares Hontzu, Daniela Torok, Radu Vulpe, Olga Torok, Horia Savescu, Premiul UNITER pentru debut

Comentarii

Nume
Comentariu
Sunt de acord cu politica de confidentialitate. Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.