Mariana Mihut pe Walk of Fame

Deschide videoclipul
Actrita Mariana Mihut a primit, la sfarsitul lunii noiembrie, o stea pe Aleea Celebritatilor (Walk of Fame) din Piata Timpului Bucuresti, situata in imediata vecinatate a magazinului Cocor. Aleea Celebritatilor (Walk of Fame) reprezinta un proiect cultural care gazduieste stelele celor mai cunoscuti artisti romani in semn de pretuire a valorilor culturale din Romania.Fiind strategic pozitionata in centrul istoric al Capitalei, Aleea Celebritatilor din Piata Timpului sustine strategia Cocor si a Teatrului Metropolis de promovare a valorilor autohtone veritabile.

Mariana Mihut s-a nascut la data de 7 noiembrie 1942. A absolvit Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica "I.L. Caragiale", Bucuresti, in 1964, jucand mai intai la Teatrul Giulesti. Este "de-o viata" actrita a Teatrului Lucia Sturdza Bulandra din Bucuresti unde avut sansa sa lucreze inca de la inceput cu mari artisti autohtoni.

De-a lungul carierei sale a jucat in diferite piese de teatru precum: "Padurea impietrita" de Sherwood, "Palaria florentina" de Labiche, "Nunta lui Figaro" de Beaumarchais, "Ingerii tristi" de D.R. Popescu, "Visul unei nopti de iarna" de Tudor Musatescu, "Merlin" de Tancred Dorst, "Vizita batranei doamne" de Friederich Durrenmatt, " Levantul" de Mircea Cartarescu, " Mutter Courage" de Bertolt Brecht. I s-a decernat premiul UNITER pentru cea mai buna actrita in rol principal din spectacolul "Lear", de Andrei Serban.
Fiind una dintre cele mai apreciate actrite ale momentului, prin rolurile jucate de-a lungul unei cariere prestigioase, Mariana Mihut are, la ora actuala, cele mai multe premii UNITER pentru roluri principale feminine.


Cuvinte cheie
walk of fame, piata timpului, teatrul metropolis, mariana mihut, teatrul lucia strurdza bulandra, aleea celebritatilor, Andrei serban, uniter

Comentarii

Nume
Comentariu
Sunt de acord cu politica de confidentialitate. Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.