Ce nemaipomenita aiureala! Marele Premiu la festCO 2014

2692 vizualizari
This website is best viewed with Flash Player .

Cea de-a XII-a editie a Festivalului Comediei Romanesti, festCO 2014, a avut loc in perioada 24 mai - 1 iunie, evenimentele cuprinse in festival bucurandu-se si in acest an de o mare audienta.


Ce nemaipomenita aiureala! Marele Premiu la  festCO 2014 Ce nemaipomenita aiureala! Marele Premiu la  festCO 2014 Ce nemaipomenita aiureala! Marele Premiu la  festCO 2014 Ce nemaipomenita aiureala! Marele Premiu la  festCO 2014 Ce nemaipomenita aiureala! Marele Premiu la  festCO 2014 Ce nemaipomenita aiureala! Marele Premiu la  festCO 2014 Ce nemaipomenita aiureala! Marele Premiu la  festCO 2014 Ce nemaipomenita aiureala! Marele Premiu la  festCO 2014

Marele premiul al festCO 2014


Spectacolul realizat de Silviu Purcarete la Teatrul National din Cluj-Napoca, pentru care regizorul a facut din nou echipa cu scenograful Dragos Buhagiar si cu compozitorul Vasile Sirli, a fost rasplatit cu Marele Premiu, de catre un juriu format din actrita Ana Ciontea, criticul de teatru Cristina Modreanu, actorul Gheorghe Visu, scenograful Jozsef Bartha si regizorul Atilla Vizauer. Selectionerul festivalului a fost criticul de teatru Ileana Lucaciu.
Scrisa in 1973, piesa Ce nemaipomenita aiureala! cu titlul original Ce formidable bordel ! a fost reprezentata pentru prima oara la Théâtre Moderne din Paris.
Este al treilea text de Eugene Ionesco pe care Silviu Purcarete il pune acum in scena, celelalte doua fiind Macbett  la Royal Shakespeare Company si Le Roi se meurt, spectacol realizat de Les Arts et Mouv ants.

Evenimente conexe la festCO 2014


Lansarile de carte au fost numeroase in acest an. Volumele de memorii semnate Radu Beligan, Marin Moraru, volumul colectiv de poezie comica Salonul ludicilor in care sunt prezenti 22 de poeti, carti semnate de Cristina Modreanu, Liviu Ornea, Simona Tache si Mihai Radu, au fost insotite de prima editie a publicatiei Iluzia comica, ziarul festivalului.
Totodata, a avut loc vernisajul unei expozitii de fotografii cu Radu Beligan - Omagiu comediei, precum si vernisajul unei expozitii de caricaturi semnate de Horatiu Malaele - H'ora Comica.
In acest an, dialogurile festCO au fost sustinute de scriitorul Radu Paraschivescu si de profesorul de filosofie Dan Panaet, si asistate de directorul teatrului, George Mihaita.

Acest material va este oferit de Programul Catena pentru arta.
Realizator Ema Nicola.Cuvinte cheie
festco 2014, festivalul comediei romanesti, teatru, silviu purcarete, eugene ionesco, dragos buhagiar, vasile sirli, teatrul national cluj-napoca, radu beligan, horatiu malaele, cristina modreanu, george mihaita, catena, senso tv

ComentariiNumeComentariuSunt de acord cu politica de confidentialitate
Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.