Unchiul Vanea, la Teatrul Lucia Strudza Bulandra

2530 vizualizari
This website is best viewed with Flash Player .

Dupa patru ani de la ultima reprezentatie si paisprezece ani de la premiera, piesa regizata de Yuriy Kordonskiy poate fi vazuta din nou pe scena de la Bulandra.


Unchiul Vanea, la Teatrul Lucia Strudza Bulandra Unchiul Vanea, la Teatrul Lucia Strudza Bulandra Unchiul Vanea, la Teatrul Lucia Strudza Bulandra Unchiul Vanea, la Teatrul Lucia Strudza Bulandra Unchiul Vanea, la Teatrul Lucia Strudza Bulandra Unchiul Vanea, la Teatrul Lucia Strudza Bulandra Unchiul Vanea, la Teatrul Lucia Strudza Bulandra Unchiul Vanea, la Teatrul Lucia Strudza Bulandra Unchiul Vanea, la Teatrul Lucia Strudza Bulandra Unchiul Vanea, la Teatrul Lucia Strudza Bulandra Unchiul Vanea, la Teatrul Lucia Strudza Bulandra Unchiul Vanea, la Teatrul Lucia Strudza Bulandra

Va rog, nu jucati rusi!


Unchiul Vanea a fost primul spectacol regizat de tanarul Yriy Kordonskiy in Romania. Format la scoala de actorie rusa si avandu-l ca profesor pe celebrul Lev Dodin, s-a considerat dator sa le spuna actorilor ca nu vrea sa se joace ruseste. Personajele lui Cehov sunt universale, nu apartin unui spatiu geografic sau cultural. Ce le face memorabile este umanitatea lor, sensibilitatea, imperfectiunile, si mai ales, dragostea pe care o transmit. Cehov si-a iubit personajele. Nu le-a infierat pentru defectele pe care le au, desi ne face sa radem de ele. Dar e un ras duios, plin de intelegere omeneasca. Asta se simte si in regia lui Yuriy Kordonskiy si in felul in care sunt construite personajele si relatiile dintre ele. Poate ca acesta este motivul pentru care actorii iubesc atat de mult acest spectacol si il joaca de atatia ani, adaugandu-i cu fiecare reprezentatie valoare. O valoare care isi are radacinile in propria lor experienta de viata, in propria lor devenire. 
 

O distributie care l-ar face si pe Cehov sa tresara


Asa cum numai vinurile bune se invechesc si isi cresc valoarea, si artistii, pe masura ce curge timpul prin ei, devin mai buni. Spectacolului acesta ii aduc valoare Horatiu Malaele, Victor Rebengiuc, Mariana Mihut, Andreea Bibiri, Cornel Scripcaru, Ana Ioana Macaria, Coca Bloos, Serban Pavlu, Ionel Mihailescu. Decorul este semnat de Elena Dmitrakova.

Acest material va este oferit prin Programul Catena pentru arta.
Realizator: Ema Nicola.Cuvinte cheie
teatrul bulandra, unchiul vanea, yuriy kordonskiy, horatiu malaele, andreea bibiri, victor rebengiuc, mariana mihut, cornel scripcaru, coca bloos, ana ioana macaria, catena, senso tv

ComentariiNumeComentariuSunt de acord cu politica de confidentialitate
Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.