Omul cel bun din Seciuan, la Bulandra

Deschide videoclipul
O piesa celebra,Teatrul Bulandra, Bertolt Brecht, Andrei Serban si o pleiada de actori de exceptie, intr-un spectacol care nu trebuie ratat!

14 actori pentru 24 de personaje


Desfasurarea de forte si de talent care dau viata acestui spectacol, este impresionanta. Cei care isi amintesc cu nostalgie de Elisaveta Bam au ocazia sa-l vada pe Vlad Ivanov intrecandu-se pe sine. Joaca trei personaje, fiecare in alt registru. De altfel, idea de travestire este prezenta in permanenta in spectacol: nu poti spune unde se sfarseste binele si unde incepe raul, unde e cerul si unde e pamantul. Totul se rastoarna si se transfigureaza in permanenta, sub masca binelui si a bunelor intentii se poate ascunde ticalosia, iar rautatea si aparenta stricaciune, pot masca sensibilitatea si capacitatea de a iubi neconditionat. De aceea, idea de a folosi un actor pentru mai multe personaje pare cat se poate de fireasca. Dualitatea aceasta este jucata de Rodica Mandache, Manuela Ciucur si Mirela Gorea, care intruchipeaza cele trei zeitati candide si indantelate, coborate pe pamant, dar si personaje extrase din drojdia societatii.

Prim-plan Ana Ularu


Din toata aceasta multitudine de portrete, Ana Ularu (ca si Alexandra Fasola, nu mai putin exceptionala) joaca personajul Shen Te, care in mod deliberat si pentru a se proteja, isi inventeaza un alter ego masculin, dur si nemilos, pe care il inventeaza ca singura sansa de a face fata social. El creaza apararea de care Sen Te are nevoie intr-o societate definite prin ipocrizie si ticalosie, in care toti se agata de o singura barca, dar lacomia ii impiedica sa nu ia mai mult decat le trebuie. Un rol complex, solicitant, care trezeste intrebari despre esenta noastra ca oameni, iar unei actrite profunde, care se daruieste cu totul rolului, cu atat mai mult. Dupa ce am putut-o admira cu mandrie in filmul Susanei Bier, Serena, in care da replica unor actori de Oscar – Bradley Cooper si Jennifer Lawrence – o putem admira pe scena de la Bulandra.

Acest material va este oferit de Catena.
Realizator: Ema Nicola.
Cuvinte cheie
teatrul bulandra, andrei serban, bertolt brecht, omul cel bun din seciuan, ana ularu, vlad ivanov, rodica mandache, catena, senso tv

Comentarii

Nume
Comentariu
Sunt de acord cu politica de confidentialitate. Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.