Casanova, la Teatrul Odeon

4029 vizualizari
This website is best viewed with Flash Player .

Casanova, dupa Memoriile lui J. Casanova de Seingalt, in regia lui Dragos Galgotiu, care semneaza, de asemenea, scenariul si decorul spectacolului, se joaca din februarie, la Teatrul Odeon.
Legenda si teatralitate


Casanova (1725 – 1798) este cunoscut prin legendara sa imagine de seducator si este considerat cel mai celebru amant al tuturor timpurilor. Dincolo de legenda, el a fost un personaj fascinant, al unor vremuri fascinante. A fost preot, poet, dramaturg, actor, muzician, militar in armata venetiana, aventurier, escroc, spion, dar si prieten al regilor, al scriitorilor si al filosofilor epocii sale. S-a nascut intr-o familie de actori, iar teatrul a fost pasiunea sa. Memoriile sale, care cuprind peste 6 mii de pagini, l-au inspirat pe regizorul Dragos Galgotiu, care aduce pe scena Teatrului Odeon lumea baroca si fermecătoare a lui Casanova si a epocii sale. Teatralitatea deliranta si decadenta a ultimului secol aristocratic este prezenta prin spectaculozitatea costumelor semnate de Doina Levintza si prin energia burlesca pe care actorii, coordonati coregrafic de Razvan Mazilu, o imprima spectacolului. Memoriile sunt puternic impregnate de o teatralitate declarata si de imaginatie si reprezinta, mai degraba, o interogare filozofica asupra vietii.

Masti si roluri


Distributia spectacolului este la fel de baroc-fastuoasa ca si spectacolul, incepand cu Marius Stanescu, in rolul lui Casanova si continuaind cu  Dorina Lazar, Marian Ghenea, Mircea Constantinescu, Laurentiu Lazar, Mugur Arvunescu, Paula Niculita, Ana Maria Moldovan, Virginia Rogin, Istvan Teglas, Ionut Kivu, Marian Lepadatu, Silvian Valcu, Sabrina Iaschevici, Ruxandra Maniu, Ioana Marcoiu, Anca Dumitra, Alexandra Poiana, Anca Florescu si Simona Dabija.

Acest material va este oferit de Programul Catena pentru Arta.
Realizator: Ema Nicola.
Cuvinte cheie
teatrul odeon, dragos galgotiu, casanova, marius stanescu, dorina lazar, istvan teglas, anca dumitra, razvan mazilu, doina levintza, catena, senso tv

ComentariiNumeComentariuSunt de acord cu politica de confidentialitate
Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.