Claudiu Mitcu: Cred în timpul petrecut în compania oamenilor

Deschide videoclipul

Dacă vreți să aflați adevăruri cu care vă întâlniți, poate, zilnic, asemeni dramelor oamenilor străzii sau ale unor bătrâni din cine știe de colț de țară, urmăriți documentarele semnate de regizorul, scenaristul, producătorul și directorul de imagine, Claudiu Mitcu!  

Este artistul preocupat adânc de problemele sociale ale României, de la rădăcina lor, este cel care caută să afle adevărul din spatele unor evenimente pe care noi le citim în ziare sau le urmărim seara la buletinele de știri și nu înțelegem de ce ajunge viața așa de tristă uneori. 

 

Din filmografia sa, fac parte “Procesul”, „Rețeaua”, „Australia”, “Maria”, “Imagini de vis” sau scurtmetrajele “My name is Costin” și „ Kowalski”. Sunt pelicule apreciate și premiate nu doar la nivel național, ci și pe plan internațional!

 

Claudiu Mitcu a semnat 12 titluri până acum, dar își dorește să meargă mai departe cu documentarele, chiar dacă spectatorii din țară încă sunt atașați de filmele considerate soft în loc de creațiile considerate artă.    

 

Lipsa sălilor de cinema, cultura publicului sau lipsa sprijinului financiar pun documentarul pe poziții inferioare. Încă! Și...din nefericire! Dar toate problemele trezesc parcă și mai mult dorința artiștilor de nu lăsa dramele românești neștiute.

 

„Fiecare are acum adevărul lui! Toți le știu pe toate!”, afirmă regizorul Claudiu Mitcu resemnat că lumea actuală nu mai are timp de interacțiune unu la unu, fiind prea angrenată în dialogurile din  virtual, unde, punctează el, “adevărul se denaturează, iar înțelegerea dintre oameni se ciuntește”.

 

Pentru că nu poate schimba oamenii în mod direct, încearcă să o facă, în mod indirect, prin documentarele sale, iar cu „Australia” a reușit fabulos pentru că, din cele șase personaje prezentate, patru s-au reabilitat.

 

Și poate va reuși să facă lucruri la fel de bune și de urmat de alții și de acum înainte și poate și publicul îl va descoperi nu doar peste hotare, ci și aici, în țara lui...

 


Comentarii

Nume
Comentariu
Sunt de acord cu politica de confidentialitate. Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.