Victor Ioan Frunza si Adriana Grand

Deschide videoclipul
Regizorul Victor Ioan Frunza si scenografa Adriana Grand formeaza de aproape 30 de ani un cuplu redutabil, atat pe plan artistic, cat si in viata personala.
Victor Ioan Frunza este autorul a peste 100 de spectacole, puse in scena in teatre din Romania, Franta, Germania, Ungaria, Slovacia si Cehia. Creatiile sale au primit peste 40 de premii nationale si internationale. Este Cavaler al Ordinului Steaua Romaniei si in luna mai 2009 a fost primit in Ordinul Maltez.

Adriana Grand este si ea la fel de prolifica, scenografiile ei primind numeroase premii importante atat in tara, cat si in strainatate, printre care la Festivalul National de Teatru (1991, 1993) sau la Gala Premiilor UNITER, unde a primit premiu pentru cea mai buna scenografie in 1990, 1994, 2002 si 2005. In afara de colaborarea cu Victor Ioan Frunza, a mai colaborat cu regizorii Andrei Serban, Dominic Dembinki, Tompa Gabor, Sanda Manu.

Acest material va este oferit de Catena.
Realizator Ema Nicola.


Cuvinte cheie
catena, farmacie, senso, sensotv, victor ioan frunza, adriana grand, regizor, scenograf, teatru, festival, uniter, premiu, scenografie, spectacol, Andrei serban, dominic dembinski, sanda manu,

Comentarii

Nume
Comentariu
Sunt de acord cu politica de confidentialitate. Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.