Jazz la acordeon cu Emy Drăgoi  pe scena Gărâna Fest

Deschide videoclipul

Emy Drăgoi Group și cele două fete, Bianca și Alessia, au oferit spectatorilor veniți la Gărâna la ediția din 2020, o mostră de virtuozitate.

Regele jazzului la acordeon

 

Emy Drăgoi e cunoscut atât în România cât și în străinătate, îndeosebi în Franța unde a locuit, studiat și cântat vreme îndelungată, pentru talentul cu care mânuiește acordeonul.

 

Poate e greșit spus mânuiește, poate mângâie ar fi un cuvânt mai potrivit. Depinde de urechea ascultătorului cred. În orice caz, jazz manouche e limba pe care o cunoaște foarte bine și acordeonul îi servește de minune în această călătorie muzicală.

 

Poate de aceea e supranumit Regele jazzului la acordeon. Un apelativ care nu e exagerat, îți dai seama de asta ascultându-l și bucurându-te de pasiunea care i se citește pe chip. O bucurie și pentru că printre ceilalți invitați străini de anul acesta, am găsit și un român, un grup, practic o familie care cântă împreună atât de pasional și care transmite atât de multe prin muzică.  

 

Emy, Bianca și Alessia Drăgoi, o familie muzicală

 

Nedespărțiți, aproape un tot, Emy Drăgoi și acordeonul lui ne cântă tot felul de povești. Povestea din acest an a fost o dublă bucurie. Mai întâi că grupul a fost invitat să cânte la Gărâna după o absență de câțiva ani.

 

Și doi că cele două fiice ale lui Emy Drăgoi, Bianca și Alessia au crescut și au venit să-și acompanieze tatăl pe scenă. Nu ar fi prima oară, cei trei cântă împreună de mulți ani. Dar sunt pentru prima oară împreună la Gărâna.

 

Și e întotdeauna o bucurie să vezi o familie frumoasă, un tată mândru de cele două fiice atât de talentate și de frumoase.

 

O apariție muzicală încântătoare pe scena de la Gărâna această familie.

 

Sperăm să-i ascultăm și altă dată împreună, pe scenă, chemându-ne, vrăjindu-ne, invitându-ne să intrăm în lumea specială a jazzului!    

 

Festivalul Internațional de Jazz Gărâna este organizat de Fundația Culturală Jazz Banat, membră a European Jazz Network. Ediția din acest an  s-a desfășurat în perioada 6-9 august 2020 într-o singură locație, pe scena din Poiana Lupului, în aer liber. În ciuda dificultăților și complicațiilor create de pandemie, CATENA s-a alăturat și de această dată organizatorilor și a sprijinit, ca în fiecare an, un festival de jazz care și-a câștigat un loc în inima românilor. Ca și CATENA. 

 

Text: Mihaela Moldoveanu


Comentarii

Nume
Comentariu
Sunt de acord cu politica de confidentialitate. Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.