Miscarea Internationala de Cruce Rosie si Semiluna Rosie

Pe 8 mai 2014, Mișcarea Internațională de Cruce Roșie și Semilună Roșie a aniversat 151 de ani de activitate.
În fiecare an, data de 8 mai marchează sărbătorirea celor 13 milioane de voluntari din întreagă lume care își aduc contribuția pentru binele umanității. Ei sunt oamenii care se dedică pentru a ajuta persoanele vulnerabile din comunitățile în care trăiesc.

În ciuda numărului tot mai mare de provocări precum dezastrele naturale, violența, conflictele armate, schimbările climatice sau foamea, acești voluntari din întreaga lume demonstrează ca le pasă și contribuie astfel la îndeplinirea obiectivelor Mișcarea Internațională de Cruce Roșie și Semilună Roșie.

«Crucea Roșie Română face parte din cea mai prestigioasă și mai veche organizație umanitară la nivel mondial – Federația Internațională de Cruce Roșie și Semiluna Roșie. Suntem mândri că astăzi, în România, prin cei 6000 de voluntari, Crucea Roșie este implicată în proiecte la nivel național, precum : acordarea de suport celor nevoiași, intervenția la dezastre, acordarea de prim ajutor sau donare de sânge. Prin activitățile sale, Crucea Roșie Română a facut de nenumărate ori dovada faptului că își merită prestigiul, la nivel național și internațional. Le mulțumesc tuturor celor care donează o parte din timpul, energia sau profitul lor către Crucea Roșie și îi îndemn pe toți ceilalți să adere la acest spirit filantropic, să fie generoși, să fie Crucea Roșie!», a declarat Mihaela Geoană, Președintele Crucii Roșii Române.

Tot pe 8 mai Crucea Roșie Română a lansat un spot video pentru a susține campania de redirecționare a 2% din impozitul pe venit. Bucurându-se de sprijinul mai multor vedete, spotul este diferit de cele clasice, printr-o formulă menită să capteze atenția publicului.

Puteți vizualiza video-ul online pe canalul nostru de Youtube: http://youtu.be/8TMSwmABpLA
“Mi-a plăcut foarte mult ideea campaniei. Mesajul de început, aparent în contradicție cu scopul campaniei, reușește să trezească interesul publicului și să îl facă să își pună câteva întrebări despre implicarea lor în societate. Îmi doresc ca acest video să convingă oamenii să semneze formularul. Un număr cât mai mare de formulare direcționate către Crucea Roșie, înseamnă un număr și mai mare de persoane ajutate și de cele mai multe ori, de vieți salvate”, a afirmat Iuliana Tudor, Ambasadorul Crucii Roșie Române.

“De ani de zile mă alătur cu entuziasm inițiativelor Crucii Roșii din dorința de a veni în sprijinul apelului la umanitate lansat, în fiecare an, către români. Este incredibilă promptitudinea cu care această organizație reușește să răspundă oamenilor nevoiași. Să nu pierdem șansa de a face un bine!”, a declarat Margareta Pâslaru, membru de onoare al Crucii Roșii Române.

Virgil Ianțu, a declarat la rândul său: “Când am primit propunerea de la Crucea Roșie, mi-am zis NU, nu are rost să mă implic, oamenii s-au săturat să creadă în campanii sociale după care se ascund branduri, alți oameni, alte businessuri. Apoi m-am gândit că îmi pasă și că este extrem de important să existe o entitate, o acțiune, o campanie de informare și educare a celor mici vizavi de cum se acordă primul ajutor sau cum se supraviețuiește în caz de cutremur sau orice alt dezastru. Este o campanie în care mă implic cu drag, iar Crucea Roșie este un partener de încredere. La genul acesta de acțiuni, răspunsul trebuie să fie unul pozitiv și să vină din partea oricui, indiferent de meserie”.

“Într-o comunitate, nimic nu este mai puternic decât exemplul omului care-l ajută pe cel de lângă el, pe cel care are nevoie de ajutor. Crucea Roșie este simbolul voluntariatului în orice comunitate din lumea asta și sunt mândru că pot să fac parte dintre Voluntarii Crucii Roșii”, a spus Cornel Ilie, solistul trupei Vunk.
Din anul înființării sale 1876 și până în prezent, Crucea Roșie Română a însemnat:

• 138 de ani de existență
• cel mai longeviv ONG din România
• cea mai amplă activitate de voluntariat din România

În ultimii 10 ani, Crucea Roșie Română a însemnat:

• 150.000 de familii sprijinite
• Peste 12.000 de voluntari
• 51.000 pachete pentru persoanele nevoiașe
• 615.000 kg de alimente de bază greu perisabile
• Peste 10.000 de intervenții în caz de dezastre
• Peste 50.000 de absolvenți ai cursurilor de prim ajutor
• Peste 1000 de cazuri soluționate de către Serviciul de Căutari de persoane și Restabilire a Legăturilor Familiale