Largim scena Ateneul Roman

Largim scena Ateneul Roman: concertele si recitalurile din Concursul Enescu vor putea fi ascultate gratuit si pe un ecran amplasat chiar în fața Ateneului!

Din 16 septembrie, publicul care nu a reusit sa isi rezerve un loc in sala Ateneului Roman se va putea bucura de concertele Semifinalelor, Finalelor de Vioara, Pian si Violoncel, precum si de un recital extraordinar din cadrul Concursului Enescu intr-o transmisie live pe un ecran in fata Ateneului. Sunt disponibile 100 de locuri pe scaune.

Cele mai frumoase concerte si recitaluri din cadrul editiei 2014 a Concursului International George Enescu, care are loc pana pe 27 septembrie la Bucuresti, vor putea fi urmărite live pe un ecran amplasat în fata Ateneului Roman.

Ne-am dorit sa oferim si celor care nu au reusit sa-si rezerve un loc in sala Ateneului Roman sansa de a putea trai emotia concertelor si recitalurilor din Concursul Enescu prin intermediul acestei experiente unice, intr-o atmosfera de gala, in aer liber, intr-unul dintre locurile simbolice ale Capitalei: chiar in fata Ateneului Roman. Ne bucura interesul crescut al publicului pentru Concurs – primele 3.000 de rezervari pentru un loc in sala de concert s-au facut in mai putin de 24 de ore, a declarat pentru presa Oana Marinescu, director de comunicare al Festivalului si Concursului Enescu.

Incepand cu data de 16 septembrie, pe ecranul din fata Ateneului vor fi transmise in direct evolutiile tinerilor artisti care au fost alesi de juriu pentru a intra in Semifinalele Concursului Enescu practic, o serie de recitaluri in toată regula, cu un repretoriu care include si lucrari de George Enescu. De asemenea, publicul se va putea bucura in direct de evolutiile concurentilor care vor intra in Finalele sectiunilor de Vioara, Violoncel si Pian, unde vor sustine concerte alaturi de Orchestra Filarmonicii George Enescu.

Un moment special pe care iubitorii de muzica clasică il pot trai in timp real chiar daca nu se afla in sala de concert va fi desemenarea castigatorilor acestei editii a Concursului Enescu care se intampla chiar la incheierea concertelor din Finale, dupa o scurta pauza. Este momentul culminat al Concursului Enescu, cel cand sunt desemnate numele de maine din muzica clasica internationala din cei 240 de concurenti din 36 de tari inscrisi la aceasta editie a Concursului. Pe langa premiile in valoare de peste 100.000 de euro, concurentii laureati ai Sectiunii de Vioara si ai celei de Pian sunt invitati in cadrul unuia dintre cele mai importante evenimente internationale, Festivalul de la Ravello, editia 2015.

Pe 23 septembrie, va fi transmis live pe ecranul din fata Ateneului Roman, si recitalul extroardinar sustinut de doi muzicieni consacrati, un moment cu vlaoare de simbol: cunoscutul pianist de origine franceza Jean-Claude Pennetier, de asemenea membru in juriul Concursului Enescu de-a lungul timpului va urca pe scena alaturi de pianista de origine romana Mara Dobrescu, absolventa a prestigiosului Conservator din Paris.

Transmisiile live se vor desfasura dupa urmatorul program:

Semifinale

• 16 septembrie, intre orele 16.00 si 22.00 – Semifinala Sectiunea Vioara
• 19 septembrie, intre orele 16.00 si 22.00 – Semifinala Sectiunea Violoncel
• 24 septembrie, intre orele 10.00 si 13.00, precum si intre orele 17.00 si 20.00 (cu pauza de pranz) – Semifinala Sectiunea Pian

Recital extraordinar de pian

• 23 septembrie, ora 19.00 – Recital extraordinar de pian Jean Claude Pennetier si Mara Dobrescu

Galele Finale cu participarea extraordinara a Orchestrei Filarmonicii George Enescu

• 18 septembrie, intre orele 19.00 si 22.30 – Finala Sectiunea Vioara; Dirijor: Daisuke Soga
• 21 septembrie, intre orele 19.00 si 22.30 – Finala Sectiunea Violoncel; Dirijor: Ovidiu Balan
• 27 septembrie, intre orele 19.00 si 22.30 – Finala Sectiunea Pian; Dirijor: Frantz Justus

Semifinalele si finalele sectiunilor de vioara, violoncel si pian din cadrul Concursului International George Enescu vor fi transmise in direct si pe site-ul http://festivalenescu.ro.

Concursul International George Enescu este construit ca o prelungire fireasca a Festivalului George Enescu, cel mai important eveniment cultural international organizat de Romania.

La fel cum George Enescu ii sprijinea in timpul vietii pe tinerii muzicieni – ca director onorific al Asociatiei Muzicale Romane, compozitorul roman a facut donatii substantiale pentru a plati bursele acordate muzicienilor, iar in anul 1912 a sustinut un turneu in Romania, strangand peste o mie de lire sterline pentru a infiinta si acorda un premiu national de compozitie – Concursul Enescu descopera, sustine si promoveaza tinerele talente din intreaga lume.

Contacte pentru presa:

Oana Marinescu ([email protected]; 0741278737)
Ana-Maria Onisei ([email protected]; 0752220420).