Propria lume a lui Ion Anghel

Cand intri in atelierul unui artist vizual descoperi lumea sa proprie, lumea pe care acesta si-o creeaza din toate obiectele pe care le colectioneaza de-a lungul timpului. Astfel am descoperit si noi universul artistului Ion Anghel in atelierul sau, printre pensule, culori, cactusi, portocali pitici si usi.

De la abstract la obiect

Cei care privesc lucrarile noastre de arta s-ar putea sa inteleaga chiar mai mult decat am inteles noi insine ca si creatori. Pentru ca noi gandim altfel decat cei care privesc ceea ce facem noi. Mi se pare o relatie incredibila. Scopul este sa comunicam si creatia noastra se naste prin comunicare, spune artistul vizual Ion Anghel.
Ion Anghel lucreaza mult, revine (uneori in salturi) si adauga, despovareaza, dezarticuleaza, preface, atacand locul comun, traseele, conotatiile, asamblarile previzibile. Ii plac dificultatea, experimentul, mutatia obiectelor, semnelor si sensurilor; poate gandi si crea, cu egala virtuozitate, atat in plan cat si in spatiu; limbajul utilizat evita agresivitatea, potentand firescul, cursivitatea, inventivitatea. (Dr. Doina Pauleanu – critic de arta, Directorul Muzeului de Arta Constanta)

Despre artistul Ion Anghel

Ion Anghel s-a nascut in 1973 la Bucuresti si este membru Uniunii Artistilor Plastici din Romania, sectia Pictura. Este Lector universitar la Universitatea Nationala de Arte din Bucuresti, departamentul Pictura si Doctor in arte vizuale cu teza De la obiect la obiectualism in artele vizuale contemporane, 2007.
Expozitii personale: Galeria Orizont, Bucuresti (1999), Galeria RomArt Design, Constanta (2001), Galeria Apollo, Bucuresti (2004), Galeria UNA, Universitatea Nationala de Arte, Bucuresti si Galeria Museion, Muzeul de Arta Constanta (2007), Greates Hits, Hard Rock Café, Bucuresti (2009), De la subiect la obiect Galeria Cuhnia, Centrul Cultural Palatele Brancovenesti, Mogosoaia (2012), De la arta bruta la arta povera, Muzeul Taranului Roman, Bucuresti (2013), Experiment 40’, Muzeul National de Arta Constanta (2014). A participat la peste doua sute de expozitii de grup, tabere, simpozioane si proiecte in tara si strainatate.
Acest material va este oferit de Programul Catena pentru Arta.
Realizator: Bogdana Contras