Colinde de Craciun, partea a II-a – Muzeul National Cotroceni

Concertul extraordinar de Craciun de la Muzeul National Cotroceni, sustinut de catre Orchestra Nationala de Camera a Republicii Moldova, a inclus o frumoasa suita de colinde. Dirijor - Cristian Florea.

Orchestra Nationala de Camera a fost fondata in primavara anului 1988 din initiativa dirijorului Alfred Ghersfeld (actualmente stabilit in SUA).Orchestra isi desfasoara activitatea in cadrul Salii cu Orga, institutie cultural-artistica de prim rang din Chisinau. Ansamblul este cunoscut in lume gratie numeroaselor turnee artistice pe care le-a intreprins in Spania, Franta, Italia, Germania, Elvetia, Rusia, Ucraina, Romania, Turcia, Israel, SUA, Iordania, dar si pentru inalta maiestrie interpretativa si repertoriul vast.

La 4 septembrie 2011, Orchestra Nationala de Camera din Chisinau a evoluat cu mare succes pe scena Ateneului Roman in cadrul celei de-a XX-a editii a Festivalului International George Enescu cu programul: Serenade for violin, strings, harp and percussion de Bernstein, Concertul nr.1 pentru orchestra de coarde de Sigismund Toduta si Simfonia camerala de Dubosarschi.

In programul Concertului de Craciun organizat de Muzeul National Cotroceni au figurat lucrari semnate de Bach, Gounod, Vivaldi, Sarasate, Anderson, Albinoni, Rahmaninov, Haendel-Halvorsen, Piazzola, Strauss, dar si colinde romanesti si internationale.Concertul a avut loc in frumoasa Sala a Unirii, in prezenta a numeroase personalitati.