Paul Georgescu, despre traversarea inot a Canalului Molokai: „Mi-au trebuit 15 minute de efort urias ca sa pot iesi din apa, din cauza stancilor”

Marile victorii se obtin intotdeauna cu sacrificii imense, iar sportivul roman Paul Georgescu a povestit in cadrul unei conferinte de presa momentele ce par parca desprinse din filme, din timpul traversarii inot a Canalului Molokai din Hawaii (55,5 km), cu timpul de 13 ore si 6 minute. Ca urmare a efortului supraomenesc, Paul Georgescu, sustinut de Catena Racing Team (cel mai titrat si mai numeros club polisportiv al unei companii), s-a ales cu o ruptura musculara la bratul drept, dar acest lucru nu l-a oprit sa duca cursa pana la final.

Sfarsitul a fost dramatic pentru ca regulamentul cursei, pentru a fi omologata, impune sa incepi de pe loc uscat si sa termini tot pe loc uscat. Mi-au trebuit 15 minute de efort urias ca sa pot iesi din apa, din cauza stancilor, a declarat Paul in cadrul conferintei de presa, care a avut loc la International British School of Bucharest, locul in care sportivul este profesor.

In mod normal, Canalul Molokai are 42 de km, dar Paul Georgescu, cel mai bun inotator roman in ape deschise, s-a confruntat cu valuri foarte mari, perfecte pentru surf, dupa cum a spus chiar el, dar si cu curenti puternici, care l-au deviat. Si, ca si cum aceste conditii nu ar fi fost suficient de vitrege, Paul Georgescu a traversat Canalul Molokai pe timp de noapte. Canalul Molokai este a treia stramtoare parcursa de Paul in cadrul proiectului Oceans Seven.

Am parcurs deja trei curse in tot atatea si mai am inca patru. Toata lumea imi spune ca am si un mental foarte bun, dar eu zic ca este vorba de motivatie. Mai ales de cea data de familie si de elevii mei la care ma gandesc tot timpul. Canalul Molokai, este unul dintre cele mai periculoase de traversat din cauza valurilor, curentilor, dar si a faunei marine foarte active si agresive. Nici nu am avut timp sa ma acomodez conditiilor meteo: marea a devenit treptat foarte agitata si am terminat cursa pe acele valuri mari care veneau din toate directiile, cu vant foarte puternic. Dar totul e bine cand se termina cu bine…, a mai spus Paul.

Alaturi de campionul roman s-au aflat la conferinta de presa Matei Giurcaneanu, antrenorul sau (vicepresedinte Federatia Romana de Natatie si Pentatlon Modern), Iulian Zamfir Dimcea, manager sportiv, Eugen Georgescu, tatal sportivului, antrenor emerit, membri ai staffului, dar si elevii sai, o parte dintre ei fiind campioni la diferite discipline sportive: atletism, natatie, duatlon sau schi alpin.

Despre Paul Georgescu

Sportivul este cel mai rapid roman care a traversat in 2016 Canalul Manecii fara costum de neopren (cu timpul record de 13h 34′) si detinator al titlului „Triple Crown” (English Channel – 54 km, Catalina Channel, SUA – 35 km si Manhattan Island, SUA – 48,5 km), iar visul sau cel mare este sa incheie pana in 2020 proiectul „Ocean’s Seven”, echivalentul „Seven Summits” al alpinistilor care au reusit sa cucereasca cele 7 mari varfuri ale lumii. In plus, Paul Georgescu a devenit primul roman care a parcurs distanta de 1 mila (1.609 metri), in apa inghetata (3,2 grade Celsius), obtinand un timp foarte bun de 22:44:19. Cursa a avut loc pe 2 februarie 2019, intr-un bazin exterior din cadrul unui club din Capitala.

Despre Catena Racing Team

Cu peste 1.000 de membri activi, angajati si colaboratori ai firmelor Catena, Fildas si Tonica Group, Catena Racing Team promoveaza, in primul rand, valorile dupa care se ghideaza intreaga echipa a grupului Fildas-Catena: ambitie, respect si o colaborare excelenta intre membri pentru atingerea obiectivelor. In cei aproape cinci ani de activitate, Catena Racing Team a obtinut peste 280 de podiumuri – 84 de medalii de aur, 102 de medalii de argint si 94 de medalii de bronz. Pentru ca un stil de viata sanatos presupune miscare si practicarea unui sport, Catena a sustinut si va sustine in permanenta proiectele sportive care ii ajuta pe romani sa fie sanatosi, fericiti, sa aiba incredere si sa se bucure de viata.

Catena sustine campionii!