Expozitia de Arta Feminina Contemporana 2020

Expozitia de Arta Feminina Contemporana organizata la etajul Centrului Artelor Vizuale, Galeria Caminul Artei, urmareste punerea in valoare a creatiei feminine contemporane. Aici expun 26 de artiste din mai multe orase ale tarii: Alba-Iulia, Bacau, Bucuresti, Cluj-Napoca, Iasi, Piatra-Neamt si Timisoara.

Expozitia de Arta Feminina Contemporana este organizata de Asociatia Femeilor Creatoare in Arta Plastica din Romania si de Fundatia Fildas Art prin programul sau CATENA pentru ARTA. Expozitia poate fi vizitata la Centrul Artelor Vizuale, Galeria Caminul Artei (str. Biserica Enei nr. 16, Bucuresti), in perioada 28 februarie – 12 martie 2020, de luni pana vineri intre orele 11-19.

Expun artistele: Sorina Tibakov, Carmen Poenaru, Adriana Badescu, Ana Zoe Pop, Elena Dumitrescu, Dalia Bialcovski, Elena Dragulelei Dumitru, Carmen Tepsan, Bogdana Contras, Marinela Mantescu, Ileana Stefanescu, Cristina Tatiana Rogovschi, Rodica Xenia Constantin, Arina Ailincai, Mariana Bojan, Cristina Marian, Vera Dan, Manuela Botis, Daniela Grapa, Beatrice Anghelache, Gabriela Drinceanu, Zamfira Barzu, Mariana Papara, Daniela Constantin, Rodica Strugaru, Linda Saskia Menczel.

Anca Vlad, Presedinta Fundatiei Fildas Art, a scris despre aceasta expozitie:

"Initiativa noastra este o modalitate de a evidentia opera unor creatoare de arta, de a facilita drumul spre aprecierea publicului si, de ce nu, spre casele lor.
Iar ca ansamblu, fiecare expozitie a artistelor evidentiaza, odata in plus, ca, descriptiva sau imaginativa, dar situata mereu sub semnul calitatii, arta feminina poate fi, dupa caz, lirica sau dramatica, controlata sau expansiva, poate sa explodeze de culori sau sa se exprime in aleasa monocromie, dar e intotdeauna o arta a sufletului."

Rodica Xenia Constantin, Presedinta Asociatiei Femeilor Creatoare in Arta Plastica din Romania, a tinut sa sublinieze:

"Daca ne referim la aceasta selectie de lucrari avem aici de-a face cu un grup de doamne de mare valoare artistica. Ele sunt totodata experimentatoare si promotoare neobosite ale artei moderne. Aceste calitati care ne-au atras atentia ii vor obliga in viitor pe conservatorii de arta sa le consacre tot mai multe expozitii, iar pe criticii de arta sa le mentioneze din ce in ce mai pe larg in lucrarile de specialitate, pana cand personalitatea si valoarea lor vor fi pe deplin recunoscute."

Acest material va este oferit de Programul Catena pentru Arta.
Realizator: Bogdana Contras
Foto: Constantin Manolache