Dubla lansare de carte dedicata Maestrului Sergiu Celibidache

6048 vizualizariLuni, 7 mai, a avut loc lansarea cartilor „Despre fenomenologia muzicala”, de Sergiu Celibidache, si „Celibidache: Intalniri cu un om de exceptie”, de Patrick Lang si Stéphane Müller.
Evenimentul face parte din Festivalul Sergiu Celibidache, editia I, care a inceput joi, 3 mai.

Dubla lansare de carte dedicata Maestrului Sergiu Celibidache

Printre cei care au fost prezenti la evenimentul din sala Theodor Pallady a Bibliotecii Academiei Romane s-au numarat multi oameni de cultura, studenti, artisti si muzicologi. Nu au lipsit nici reprezentantii presei, la festival fiind acreditati peste 100 de jurnalisti.

„Pentru Sergiu Celibidache «muzica nu dureaza ca timpul masurat de ceasornic», deoarece «timpul muzical este orientat fie spre viitor, fie spre trecut». Ambele carti reprezinta un ghid spiritual in marele
„labirint” al vietii unui artist singular pe care trebuie sa il pretuim la adevarata sa dimensiune umana si profesionala”,  a declarat Prof.univ.dr. Viorel Cosma.
La eveniment au luat cuvantul si Acad. Prof. dr. Solomon Marcus ,  Acad.Paun Ion OTIMAN, Dr.h.c..

„Ca membru activ al Fundatiei Sergiu Celibidache, pot spune fara echivoc ca scopul nostru comun este sa ne apropiem de fenomenologie mai ales ajutati de predarea vie a acestei teme in cadrul seminarelor, dar si sa o completam prin documente cum este acesta de fata. Comentariile pline de insemnatate care se gasesc aici pot deschide atat muzicienilor, cat si cititorilor receptivi, care sunt cuceriti de acest text, noi orizonturi. Asa cum un CD reprezinta inainte de toate numai certificarea unui concert, la fel si aceasta editie se vrea a fi in primul rand un document, care sa faca posibila o preocupare si mai profunda pentru potentialul viu al fenomenologiei muzicale, a declarat Serge Celibidache, presedinte al Fundatiei Sergiu Celibidache.

Prima editie a Festivalului Sergiu Celibidache este organizata cu ocazia celebrarii a 100 de ani de nasterea marelui dirijor roman.
In cadrul festivalului vor avea loc expozitii de fotografie, lansari de carte si proiectii de filme, pe care le puteti urmari pe siteul sensotv.ro.

FARMACIILE CATENA sunt sponsor principal al FESTIVALULUI SERGIU CELIBIDACHE 100, iar SENSOTV.RO partener media.

Cititi si:

Prima editie a Festivalului Sergiu Celibidache

S-a lansat spotul TV de promovare a FESTIVALULUI SERGIU CELIBIDACHE 100

ComentariiNumeComentariuSunt de acord cu politica de confidentialitate
Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.