Prunner - Trei Generatii la Ateneul Roman

Deschide videoclipul
Lansare de Carte Oana Georgescu

Distins cu Ordinul Meritul Cultural in grad de Cavaler (2003), dirijorul Iosif Ion Prunner s-a nascut la Bucuresti intr-o familie de muzicieni si veche traditie culturala.
A debutat ca pianist la varsta de sase ani si a cantat pe scena Ateneului Roman la paisprezece ani. A urmat Liceul de muzica Dinu Lipatti si Universitatea de Muzica din Bucuresti. A studiat pianul si dirijatul cu Zoe Popescu, Ana Pitis, Maria Fotino, Constantin Bugeanu si Sergiu Comissiona.

Dupa absolvire, a fost angajat la Filarmonica „George Enescu“.In 1991 a infiintat Fundatia si Orchestra de camera Constantin Silvestri, iar in 1996 a fost directorul Concursului international de dirijat cu acelasi nume. In anul 1997, maestrul Cristian Mandeal i-a incredintat conducerea Corului Filarmonicii, fiind de asemenea solicitat sa dirijeze concerte sustinute de Orchestra simfonica si Orchestra de camera ale Filarmonicii. Tot din 1997 conduce orchestra semiprofesionista a medicilor din Bucuresti, preluand o traditie a Filarmonicii George Enescu.In decembrie 2007 a fost invitat, alaturi de Orchestra Capitole Toulouse, Corul Orfeu – San Sebastian sa prezinte o productie cu Recviemul de Verdi la San Sebastian, Toulouse si Paris – Sala Pleyel.

In Romania a colaborat cu principalele orchestre din tara, Orchestra Nationala Radio si Orchestra de camera Radio. A fost invitat sa sustina spectacole la Opera Nationala Romana.


Realizator: Dan Cojocaru


Cuvinte cheie
Atheneu, muzica, Prunner, Iosif, Ion, Romania, carte, Senso, Catena

Comentarii

Nume
Comentariu
Sunt de acord cu politica de confidentialitate. Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.